Mer rasistisk särlagstiftning

Förslaget från regeringens utredare Erik Lempert om att försörjningskrav ska vara ett krav på flyktingar och invandrare som kommer hit. Eller kravet ska vara att man, för att få ta hit sina barn, sin man, sin fru, sin gamla mor etc så ska man intyga att man tänker försörja dessa, för den svenska staten tänker inte göra det. Det är rasistisk särlagstiftning då det innebär att olika människor som lever i Sverige inte har samma möjligheter.

Petter Larsson skriver i Aftonbladet om det ytterst obehagliga i det aktuella förslaget:

Undantagna är konventionsflyktingar, personer som flyr från krig eller tortyr, och EU/EES-medborgare. Däremot inte till exempel de som flyr från ”svåra inre motsättningar”, i klartext afghaner och irakier.

Det är en djävulsk logik. Först vägrar man erkänna att det råder krig i dessa länder. Sen kan man med ett enkelt penndrag hindra att familjer återförenas i Sverige.

Det blir antagligen resultatet för många. Inget talar för att en person lättare får jobb och bostad, bara för att han eller hon ständigt måste oroa sig för att ungarna kan dödas av en bilbomb i hemlandet. Särskilt inte på en arbets- och bostadsmarknad indränkt i diskriminering och i en lågkonjunktur vi sällan sett.

Särlagstiftning är inte rättvisa, det är orättvisa. Det innebär mer segregation, mer fattigdom och mer motsättningar. Men det kanske är det som regeringen vill uppnå?

Krav kan vara bra, men de ska vara lika för alla som bor i Sverige. Det är inte Lemperts förslag.

Intressant?
Borgarmedia: SVD, DN1, DN2, AB, SDS,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Martin

    Högern har slutat smussla med sin rasism tydligen. Hur skulle en icke-rasistisk variant av en sådan lag se ut. Ättestupan för alla gamlingar som inte försörjs av sina barn? Tvångsaborter för socialbidragstagare?

    Detta är för mig obegripligt?! Är det inte borgarna som tjatar om kärnfamiljen hela tiden?

  • Sofie

    När KD säger att de vill sätta Familjen först så menar de uppenbarligen bara den blonda svenska familjen.

  • Pingback: Moderaternas förkärlek för repressiva åtgärder | Svensson()