Lag som främst slår mot politiskt oppositionella

Den nya lagen om lagring av telefonsamtal, sms, e-post osv hos teleoperatörer och internetoperatörer är ne lag som motiveras med att det är bra för arbetet mot den organiserade brottsligheten. Den kan säkert användas mot dem, men ännu mer kommer den att användas mot politiskt oppositionella och mot muslimer. Den blir ett utmärkt verktyg för Säpos åsiktsregistrering och kontroll över oliktänkande.

Lagen är som specialgjord att fungera ihop med de utökade direktiv Säpo fått och som är specialsydda för att användas mot vänsterfolk och andra oppositionella i gammal god svensk tradition. Naturligtvis försvaras den aktuella lagen av socialdemokraterna och Thomas Bodström, de har aldrig haft något mot åsiktskontroll och registrering av jobbiga oppositionella, oavsett om de begått brott, eller planerar att begå brott, eller inte.

Det är integritetskränkande för alla som får sina samtal sparade förstås, men de som i första hand kommer att drabbas är vänsteroppositionella, upproriska studenter och arbetare. Borgerlighetens repressiva Stasi-Sverige skyndar snabbt framåt.

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

8 Replies to “Lag som främst slår mot politiskt oppositionella”

  1. Kort minne? Bodström försvarar inte bara lagen, det var han som tillsammans med Clarke skapade och drev genom den på EU-nivå. Nu kommer den svenska implementationen av den.

  2. Vi har ju redan mängder av forskningsresultat och expertuttalanden som visar att FRA inte kommer att kunna fånga terrorister och att IPRED inte kommer att minska fildelning.

    -Jag tror inte på att de som vill ha lagarna är så dumma i huvudet att de inte har tittat på fakta.

    Jag tror att de redan från början är tänkta att användas mot politiska oliktänkare.

  3. Summan av de nya lagarna är riktigt, riktigt otäck. Intrångslagar staplade på varandra som möjliggör ett kontrollsamhälle som skulle fått Aldous Huxley att bli förvånad. Ge mig ett reellt alternativ att stödja i nästa val och det blir mitt.

Kommentarer inaktiverade.