Maud Olofsson: Arbetslöshet är bra för miljön!

Nej, det är inte det som hon säger. Hon vill införa högre beskattning på bensinslukande bilar och det har jag inget mot. Inte för att det räcker direkt, men det är bättre än ingenting. Samtidigt vill hon inte göra så stora åtgärder som behövs för att folk inte oförskyllt ska drabbas av den kapitalistiska krisen. För arbetarna på Volvo, Saab, Electrolux och andra företag är inte de som orsakat krisen. De är inte skyldiga, men det är de som drabbas först. Utan att Maud Olofsson och den borgerliga regeringen på något sätt försöker minska de oskyldigas fall.

Men det är klart, blir det många arbetslösa gynnas miljön och Olofsson sätter ju miljön främst. Folk kör mindre bil, folk konsumerar mindre. Det är saker som är bra för miljön och bra för klimatet. Så kanske har Olofsson en hemlig plan för att få ner koldioxidutsläppen i Sverige. Att se till att så många som möjligt blir arbetslösa. När regeringen borde göra som Västerås. Satsa ordentligt på kollektivtrafik och miljövänlig produktion.

Intressant?
Bloggat: Kildén & Åsman,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, DN1, DN2, SDS, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Strutsman

  Hon har ju rätt. Om vi kan pressa ner lönerna lite så kommer svenskarna att dra ner på Thailandsresorna. Det är ju trots allt så att svenskarna gör en väldigt stor del av sina utsläpp på väg till en solig ö någonstans halvvägs runt jordklotet. En låglönearbetare från Bulgarien/Kina nöjer sig kanske med några veckors semester vid Svarta/Stilla Havet.

  Tack och hej, leverpastej.

 • MS

  Ja, hon har rätt!

  Det vi idag kallar miljövänligt är ju att:

  – Resa mindre
  – Dra ner på konsumtionen
  – Dra ned på energiförbrukningen

  Allt detta leder till att vi köper färre bilar, färre resor, färre böcker, skor, ja minskar på allt vi gör, rent ekonomiskt. Självklart leder detta till att det blir färre jobb i alla branscher!

  En negativ konsekvens som naturligtvis inte uppmärksammas så ofta av den populistiskt orienterade miljövänstern…

  Så, visst, klaga på en politiker som för en gångs skull säger sanningen.

  Om man istället kunde vända den rådande miljötrenden från dagens ”eliminera allt”-mentalitet till uppfinningsrikedom och framåtanda tror jag otroligt mycket vore vunnet. Premiera entreprenörsskap i miljöteknik, istället för att plöja ned pengar i en föråldrad bilindustri. Stimulera teknisk forskning och utveckling. Osv, osv.

  Men detta lär vi knappast få höra från miljövänstern som tagit patent på ordet ”miljövänlig”.