Varför?

Svenska mördare återfaller i stort sett aldrig i brott. Det beror på karaktären på morden i Sverige. Full man slår ihjäl, knivar eller på annat sätt dödar lika full akoholistkompis är det det vanligaste mordet. Ett annat vanligt mord är att en full man slår ihjäl sin sambo/fru/kvinna. Morden sker i hastigt mod, av en tillfällighet eller av rena klantigheten. Den typen av brottslingar som svenska mördare är återfaller sällan just i mordbrottslighet eller enligt forskning ens i brottslighet. Förlängt straff är i det perspektivet en ganska meningslös och kostsam åtgärd (det är dyrt att ha folk i fängelse). Det blir egentligen bara ytterligare ett exempel på den borgerliga regeringens och moderaternas förkärlek för repressiva åtgärder.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Varför?”

  1. ”Justitieminister Beatrice Ask tror inte att straffskärpningen kommer att ha någon större avskräckningseffekt, eftersom de flesta mord begås i hastigt mod:
    ‚ÄìTanken är att domstolarna bättre ska kunna utnyttja straffskalan, men också att samhället markerar allvaret i det grövsta brott man kan begå, det att ta en annan människas liv.”

    Lägg ned fängelserna, krama träden – och brottslingarna…
    Lycka till!

Kommentarer inaktiverade.