Gangstergängens husaffärer

Bandidos MC Westcoast, vars ledare, Mehdi Seyyed, just nu står inför rätta i Göteborg för lite olika våldsdåd, bland annat några spektakulära och mycket obehagliga bombdåd mitt på ljusan dag, har köpt ett hus ute i Arendal i Göteborg och byggt om det i strid med kommunens bevarandeprogram. De har helt klart förstört byggnadens utseende. Från att ha varit ett fint hus har det nu blivit ett fult hus.

Hells Angels, eller rättare sagt tre medlemmar och en hang-around, har samtidigt köpt sig en villa i Toltorpsdalen i Mölndal, inte långt från Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Mitt i ett tättbebyggt område alltså. En del grannar är förstås oroade. Med de kan snarare vara lugna. Konsekvensen av att ett gangstergängs ledare eller att ett gangstergängs lokaler finns i ett visst område brukar vara att inbrottsrisken minskar radikalt. Det brukar sägas att gatan där Hells Angels har sina lokaler i New York är en av stadens tryggaste platser. Det hindrar inte att jag skulle tycka det var mycket obehagligt om jag fick nåt av gängen i mitt område.

Myndigheterna måste göra något för att stoppa gängen, det innebär sociala åtgärder. Görs ingenting kommer krisen att stärka gängen enormt. Dessutom innebär ett stopp för gängen kanske att bidragsfusk och liknande minskar. Liksom att man kan komma åt lite poliskorruption kanske. Det finns i alla fall en hel del att göra som samhället tjänar på.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Svar på “Gangstergängens husaffärer”

  1. Polisen har väl speciellt avsatta resurser för Päls Angels?

    De kanske ägnar sig åt rattonykterhetskontroller på kontorstid så att de inte riskerar hitta något rattfyllo? En marknadsanpassad polis. När polisen gjorde sig av med nästan alla civilanställda så fick konstaplarna stanna inne och bli byråkrater, skulle vi återställa polistätheten skulle det krävas 40 000 nya poliser.

Kommentarer är stängda.