De rika tycks inte drabbas av krisen

Det visst jag väl i och för sig. Dessutom har de ju gynnats av den borgerliga regeringens politik och det märks exemelvis när det gäller extremt dyra villor. För borgarlassen betalar fortfarande lika mycket. Ingen brist på kapital där inte.

Kalssamhället i Sverige blir tydligare och tydligare. I Rosengård vållar frustration, misskötsel av fastigheter, social utslagning i form av arbetslöshet och fattigdom, kravaller, utlösta av stängningen av en moské, men orsakade av det jag räknat upp.

Klassklyftor, klassamhälle, orättvisor, segregation. Som förvärras av den ekonomiska krisen och borgarregeringens politik.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Dave

  Borgarklassen? Haha vilka är dom?
  Sånt man pratade om på 1700-talet. Vad jag har sett så har rika förlorat mest av alla på krisen men sedan har dom nog visst så dom klarar sig ändå.
  Kravallerna i rosengård orsakades främst av utomstående aktivister som så ett tillfälle att bråka med mindre risk att åka fast…

 • Om alla människor fick en miljon i handen, dvs. total rättvisa.
  Efter ett år skulle de flesta vara fattiga som krykråttor, många skulle ha en bättre bostad och några får skulle vara multimiljonärer och ha 25000 anställda i sin nya fabrik.

  Rättvisa alltså!!

 • Dave, du är ju helt ute och cyklar.

  ”Borgarklassen? Haha vilka är dom? Sånt man pratade om på 1700-talet.”

  Klass talade man enda fram tills 90-talet. D.v.s. enda fram tills dess att borgarklassen gick på offensiven och Sverige slog världsrekord i ökade klassklyftor och en våg av nyfattigdom svepte över landet. DÅ slutade vi tala om klass. DÅ fostrades en hel generation unga människor till att tro att klass hörde det förgångna till och att det nu är ”satsa på dig själv” som gäller.

  Vilka är det som tjänar på det? Vilka tror du det är som lagt hundratals miljoner på att bryta klasstänket och skapa ett nytt individualistiskt tänk? Klass är mer relevant än någonsin!

  ”Vad jag har sett så har rika förlorat mest av alla på krisen men sedan har dom nog visst så dom klarar sig ändå.”

  Jag tror inte att du begriper dig på krisen. Krisen är ingenting som kom helt plötsligt utan någonting som byggts upp i 30 år, banker och företag har tjänat miljarder och åter miljarder på dessa spekulationer och när bubblan sedan sprack och alla låtsaspengar började pysa ut så var kapitalisterna förutseende nog att skydda sig – andra fick ta smällen. Visst finns det banker och företag som förlorade säg 100 miljoner när bubblan sprack, men innan dess så har de ju hunnit tjäna många gånger mer pengar på att blåsa upp bubblan. Antalet kaptialister som på riktigt förlorat på det här är jävligt få. Det är vi enkla människor som får ta smällen – som vanligt.

  ”Kravallerna i rosengård orsakades främst av utomstående aktivister som så ett tillfälle att bråka med mindre risk att åka fast‚Ķ”

  Nej, det där stämmer inte. ”Utomstående aktivister” (d.v.s. folk som bor ett par hundra meter bort? Rosengård är ingen egen liten värld. Dessutom finns det ju faktiskt autonoma i själva Rosengård också…) har aldrig varit drivande i upploppen. När de blommade ut på riktigt under torsdagen så var det bara ett par stycken sk. autonoma i området, mot hundratals lokala ungdomar och vuxna. De autonoma har också sedan början haft en nära dialog med folket i Rosengård, det är inte där för att förstöra eller för att bråka för bråkets skull. Det handlar om solidaritet! Och medan jag skriver så knyter människor i Rosengård närmre band till div. vänsterautonoma där tidigare endast funnits islamister. Det är radikal sekulär integration om något! Nu fattas bara en seger.

 • B-O Gavne, Västerås

  -Klassklyftor, -klassamhälle, -orättvisor, -segregation, -borgarregeringens politik!

  …nog låter det som om denne här bloggaren, medelålders ultra socialisten, anonyme, signaturen Anders_S, är demokratin personifierad. -DOCK! att min kommentar här på sidan om nazismen, fascismen, att benämna kommun för ”stad”. Bland annat i Anders_S:s egen kommun Göteborg. …nu inte finns här längre.

  Som förvärras av den ekonomiska krisen och borgarregeringens politik.

 • Jens

  Föreställningen om klassamhället är inaktuell och tråkig. I dag kan vilken medelklassunge som helst bli mångmiljonär om han är tillräckligt flitig och sparsam, låt vara att det kräver några års sparande. Likväl finns det ett stort antal missunsamma misantroper på vänsterkanten som blir fly förbannade så fort någon som inte lever på existensminimum får lite bättre livsvillkor. Att man orkar vara så bitter.

  Det är också anmärkningsvärt att man efter 70 år av sossestyre och två år av ”borgarstyre” menar att situationen håller på att förvärras. Jo tjena, större färgblindhet får man leta länge efter…

 • Anders_S

  Jens. Du vet nog väldigt lite om verkligheten. Sossarna är ju ett borgerligt parti idag. Och mellan 1930-talet och slutet av 1970-talet förbättrades ju det svenska samhället rejält.

  Sen dess har det försämrats, en accelererande negativ utveckling som förvärrades rejält på 1990-talet och ytterligare ett snäpp värre de sista åren.

 • Anders

  Alex: Du har ingen susning om vad som händer/hände i Rosengård.
  Vänsterautonoma krafter var definitivt fler än vad du gör gällande och de höll på med sin hobby, stenkastning, pyromani och allmän vandalisering.
  De har ytterst lite stöd i Rosengård.
  Än en gång skönmålar du dessa autonoma som om de vore en söndagsskoleklass..