FRA-lagen – forfarande samma skit

FRA-lagen innebär fortfarande att de flesta svenskar ska bli övervakade. Inte aktivt, men den mesta trafiken på internet och via telefoni kommer att bli scannad av FRA på jakt efter terrorister. Eller? Vad är man egentligen ute efter? Åtskilliga gånger har det påpekats att den här typen av totalövervakning inte kommer att kunna hitta några terrorister.

Däremot så kommer FRA:s övervakning att fungera mot och kunna sätt fast vanligt folk som protesterar mot sociala orättvisor. Det är mot dessa jag tror lagen egentligen är riktad. För i takt med försämringarna för vanligt folk får eliten och överheten allt större behov av att skydda sig själv från arbetarklassen, underklassen. Det är i detta syfte man vill ha FRA-lagen. För att bekämpa social oro och kamp för bättre villkor hos de fattigare delarna av befolkningen.

Tydligen anser en del att bara den nya domstolen i sig är ett brott mot svensk grundlag.

Intressant?
Bloggat: Steve Lando, Kulturbloggen, Scaber Nestor, FarmorGun, ProjektpåRiktigt,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Pirat

  Jag tror inte att lagen är till för att fånga folk som trycker på sociala orättvisor, även om det nu blir möjligt och detta i sig är tillräckligt skrämmande. Syftet är snarare att blidka amerikanerna, och framförallt deras ekonomiska intressen. I amerika är folket rädda för regeringen, inte tvärtom som det borde vara. Det är ett sätt att hålla makten. Vår egen regering har börjat gå i samma spår, men vi är inte riktigt lika rädda för dem som amerikanerna är för sin. Vi har fortfarande chansen att påverka, även om den blir mindre för varje människorättsfientlig lag som hastigt röstas genom.

  Jag kommer att rösta på Piratpartiet till dess att regeringen fattat vad de håller på med. De ska vara rädda för oss, inte tvärtom!

 • ja det är oroande kring hur mycket självcensur dylik lagstiftning kommer leda till, med tanke på uppgifterna från Tyskland.

  Men å andra sidan behöver man inte självcensurera, t.ex. så censurerar/blockerar Twingly bort min skrivelse i förhållande till SvD/DN. Så jag tackar för din länkning.

 • Pingback: opassande » Blog Archive » Smått och gott med anledning av kontrollsamhället()

 • Folk i USA är inte rädda för regeringen.

  Däremot är de inte omöjligt att lagen har kommit till efter påtryckningar från andra länder. Om ni vill ha del av den här säkerhetsinformation i fortsättningen så måste vi få det här av er.

  Att man vill ha lagen för att kunna spana mot de som vill motverka sociala rättvisor är trams.

  Ja, FRA-lagen suger, men det är ingen konspiration. Kom ihåg,

  The road to hell is paved with good intentions.

 • Anders_S

  FRA-lagen har tillkommit som ett resultat av ett avtal med just USA. USA har likandne lagstiftning själva. Om än inte lika omfattande än.

 • Pingback: Leo Erlandsson » God Jul och Gott Nytt FRÅr!()

 • Caesar

  Trams, lögner och rena påhitt.

  FRA-lagen kommer inte att användas för eliten mot arbetarklassen. Den kommer att resultera i grova integritetskränkningar mot oss alla. Att dessutom försöka få det att se ut som om vänstern i alla lägen är för full yttrandefrihet och fri information är skrattretande. Bara här i Sverige vill ni till exempel hindra nazister att uttrycka sina åsikter.

  /*off-topic, borttaget*/ #AS

 • Pingback: Jens O. » Blog Archive » Kunskapen om samverkanspunkterna måste bli bättre()

 • Pingback: Dagens IT-nyheter | V‰lkommen Webbutveckling AB()

 • Pingback: Genomgång och kritik av FRA:s svar på frågor « Calandrellas blogg()

 • Görn Bladh Rangefelt

  Jag skrev till riksdagens ledamöter.
  Jag deltog i debatt med personal från FRA.
  Jag deltar inte längre i det ni kallar Sverige tills den dag folket är befriat från denna form av förtryck.

  Göran Bladh Rangefelt