Bygg ut järnvägen i Göteborgsområdet

Järnvägarna mot Göteborg har för låg kapacitet menar Näringslivets transportråd, en organsiation där flertalet stora svenska företag ingår. De har naturligtvis helt rätt, det behövs en rejäl utbyggnad.

Det som behövs är en ny hamnbana, som byggs dubbelspårig och utanför stadsbebyggelsen. Dessutom behövs en utbyggnad till fyrspår mellan Alingsås och Göteborg. Där är det en kommun på vägen som ställer till problem, Lerums kommun. Men det finns en annan tänkbar lösning, man bygger dubbelspår från Herrljunga över Borås och Landvetters flygplats till Göteborg. Då kan kapaciteten öka utan att Lerums kommun berörs.

Dessutom behövs dubbelspår över älven till Hisingen. Något som kan kombineras med byggandet av en ny hamnbana. Det är hög tid att regeringen skaffar fram pengar till utbyggnad av järnvägssystemen runt Göteborg.

Intressant?
Bloggat: Mullvaden,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Visst är det konstigt, denna regeringen har i 2 år sagt att de sparar för sämre tider.
    När nu de sämre tiderna är här så ser man att det bara var retorik, för maken till ovillighet till investeringar för framtiden har jag aldrig sett.

  • Lade märke till situationen idag, när jag åkte tåg mellan Katrineholm – Sthlm-C. Ståplats, behöver något annat sägas, när det var på tok för kort om vagnar.

  • Pingback: Vettigt om byggplaner i Jonsered | Svensson()