Israel förbereder markinvasion av Gaza

Det israeliska massmordet på palestinier i Gaza ser ut att gå mot en ännu värre fas, med än fler dödade. Detta för att Israel nu planerar en markattack mot det omringade Gaza. En markattack som kommer att kräva ytterligare hundratals eller 1000-tales liv, förutom de som redan skett.

Det är redan det blodigaste övergreppet på palestinierna sen 1948 och det kommer eventuellt att bli det värsta någonsin. Israel tuffar vidare med sin människofientliga massmordslinje.

Och nu vill jag inte höra kommentarer som ”man Hamas sköt ju raketer”. Herregud, så sa hela världen när nazisterna gick in och mosade motståndet i ghettot i Warsawa. Det var judarnas eget fel, sa många i hela världen. De hade ju mage att skjuta på de nazistiska soldaterna. Inga jämförelser i övrigt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Nalle

  Hamas och Palestinierna får skylla sig själva. De är idioter. Det var de som skickade 200 raketer mot Israel på julafton!

  Det är lika smart som att Sverige skulle bomba Kreml med 200 raketer och inte tro att Ryssland ska reagera på detta.

  Palestinierna har haft chansen att rensa ut Hamas själva nu tvingas Israel att göra det.

 • Pingback: Målet tanken på en palestinsk stat | Jinges web och fotoblogg()

 • När de mindre laddade jämförelserna bleknar mot det Israel genomför så får man helt enkelt ta till de som finns kvar.
  Det är Turkiets folkmord på Armenier 1915-1923, Rysslands pågående i Tjetjenien och Förintelsen.

 • Apan

  Du är rolig du Anders_S. Du visar oerhörd förståelse för hysteriska stenkastare i Malmö men har ingen förståelse för att Israel förr eller senare reagerar på de nålstick som palestinierna dela ut. Men jag börjar ana vissa konturerr där maktförhållandet (precis som tidigare nämnt om ”arbetarklassen”) har en avgörande betydelse vem som får din ”förståelse” för våldsanvändning. En starkare part kan tydligen aldrig får någon förståelse. Poliser som har ett maktövertag skall tåla både det ena och det andra (spottande, okvädningsord och våld). Det rimmar ju i och för si väl med andra jag diskuterat med som på fullaste allvar menar att en individ som tillhör ett dominerande kollektiv (t.ex män) aldrig kan bli diskriminerade gentemot individer i andra kollektiv (t.ex kvinnor). Så blir det när man klumpar ihop folk för att bevisa orättvisor och i slutändan blir en individ lidande för kollektivets bästa. Nämen oj, det låter ju som kommunism/socialism in prydno.

  Anser dock att de med ett maktövertag måste visa att de kan hantera den makt de har.

 • Mattias

  /*en diskussion om vem som är bättre och sämre av Jinge eller mig hör inte hemma i samband med detta inlägg.*/ #AS

 • För eller senare reagerar israelerna på att de ockuperar palestinsk mark, menar du Apan? Kanske reagerar israelerna snart på de fortsatta markstölderna? Kanske reagerar de på att det inte utförs israeliska nålstick utan regelrätta massakrer och massiva bombningar?

  Och sen de vanliga försöken att byta ämne.

 • Helge

  ”Det är lika smart som att Sverige skulle bomba Kreml med 200 raketer och inte tro att Ryssland ska reagera på detta.”

  Verkligen dålig jämförelse då Ryssland inte har ockuperat svensk mark och inte heller systematiskt fängslar och dödar svenska vuxna och barn. Är stenkastning mot soldater orsak nog att döda ett barn?

  ”En starkare part kan tydligen aldrig får någon förståelse.”

  Nej, en starkare part som gör så grova fel kan aldrig få någon förståelse och folkmord är alltid fel.

 • Apan

  Hampus: Jag avundas er (dig och Anders_S) som är HELT säkra på vad som rätt och fel. Vem som är skurk och vem som är offer. Eran bild är totalt svart och vit och aldrig grå. Måste vara skönt. Och enkelt. Ja israel har ”ockuperat” mark som kan anses tillhöra palestinierna, eller ? Vems mark är det ? När bestämdes det ? Varför tog israelerna mark där ? För att palestinierna och alla deras snälla grannar bara gick och odlade vin och potatis och bara försökte leva i fred och frihet ? Varför behöll Israel Golan höjderna ? Det finns alltid en anledning till allt som händer och frågan är väl bara hur långt man vill gå tillbaka i tiden och som någon annan vis man sade här så skulle jag aldrig drömma om att försöka utröna vem som var först där för ett par tusen år sedan. Historien kan inte påverkas men framtiden är ännu oskriven och människan väljer vilken väg som skall tas.

  Sedan är det väl Egyptens (och andra närliggande) staters fel att de är så usla på krig så att de inte lyckats besegra Israel i flera krig. Skulle vara intressant att se vad som hänt där ifall Israel fått på tafsen någon gång.