Norrköpings tidningar – Erik och Asta Sundins Stiftelse

Del 10 av 14 i serien Medieindustrin

Norrköpings Tidningar (NT) ägs av Erik & Asta Sundins stiftelse och är Sveriges äldsta utkommande nyhetstidning, grundad 1758. Detta gör också tidningen till en av världens tio äldsta nyhetstidningar.

Idag kontrollerar denna ägargrupp de flesta tidningar i Östergötland och Tjust, såväl som på Gotland och i Norrbotten. Koncernens tidningar är Norrköpings Tidningar, Folkbladet (Norrköping), Östgöta-Correspondenten. Gotlands Allehanda, Gotlands Tidningar, Norrbottens-Kuriren och Norrländska Socialdemokraten. Dessutom ger man ut gratistidningarna Extra Östergötland, Extra Luelå, Extra Boden och Gotland Just nu. Den totala dagliga vardagsupplagan exklusive gratistidningarna är cirka 211 000.

Man äger TV-kanalen 24nt Television med stationer i Norrköping, Linköping och Luleå. Kanalen kan även ses i bland annat Telias kanalutbud via bredband. Dessutom äger man tryckeriföretag och en resebyrå samt Teknomedia som sysslar med internet och nya media. Dessutom äger man flera lokal radiotstationer i Östergötland som sänder radiokanalerna RixFM och Lugna Favoriter.

Läs mer: Journalisten1, Krisberedskapsmyndigheten, Resumé, Kuriren, NT, Kuriren, Newsdesk, Journalisten2, Corren Wikipedia, Journalisten3, Kuriren Wikipedia, Journalisten4,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,
Technorati: , , , , , , , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

Series Navigation<< JC Decaux – det andra stora reklamtavleföretagetFamiljen Ander – dominerar media i Värmland >>
Advertisements