Om man vill ha vapenvila och fred…

så kanske man ska låta bli att bomba. Vissa, så kallade experters, analyser blir faktiskt helt vrickade i försöken att rättfärdiga Israels allt annat än rättfärdiga handlande. Resonemanget att vi bombar hela skiten till grus och sen får vi fred, har liksom aldrig fungerat. Inte i Vietnam, inte i Afghanistan, inte i Irak. Snarare får man ännu mer ofred, krig och våld istället.

Israels övergrepp mot palestinier består av allt från murbyggen, ockupation av land, bosättningar, tvinga folk på flykt, hindra Pelstinas handel, hindra palestiniers fria rörlighet, förhindra matleveranser, elleveranser, stoppa möjlighetr till rent vatten och till rening av skitvatten. Inget av detta fungerar som fredsbefrämjande åtgäder, utan har snarast motsatt effekt. Inte heller terrorbombningar eller andra typer av militära övergrepp brukar fungera så bra om man vill ha fred, vapenvila och avspänning.

Nej, lösningen är att isoleringen av Gaza avbryts, muren runt Västbanken rivs, bosättningarna överges, flyktingar får återvända och Israel får återgåt till de överenskomna gränserna från 1948. Därefter kan förhandlingar om en permanent enstats- eller tvåstatslösning påbörjas.

Intressant?
Bloggat: Rawia Morra, Reza Javid, El Rubio, Paolo Pissoffi, Progressiva USA, Acidtrunk
Borgarmedia: SDS, Dagen, HD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Manifestation mot Israels massaker i Gaza!
Kl 11.00 söndag 28.12 på Sergels Torg, Stockholm!
Slut upp!

Arrangörer:
Palestinska Föreningen
Palestinagrupperna i Stockholm
m fl

Advertisements
 • Henke

  Den lösning du nämner delas tyvärr inte av palestinierna. Hamas, Hizbollah, Islamiska Jihad och framför allt finansiären Iran kommer aldrig att acceptera något Israel, aldrig någonsin. Israel finns inte på kartan och kommer aldrig att göra det.

 • alandalus

  Henke

  Ingen bör erkänna Israel förrän Israel slutar behandla palestinierna som untermenchen och uppfyller FN:s resolutioner, bland annat om de palestinska flyktingarnas rätt att återvända.

 • Henke,

  Och vem är det som finansierar Israel?
  Vem är det som ger dem miljarder i vapen bidrag varje år!!!
  Vem är det som sponsrar den minimala Palestinska infrastrukturen med bidrag som Israel älskar att skjuta sönder?
  Veeeeeeeeeeeeem!
  Ja just det. Visst är fakta jobbigt speciellt eftersom de aldrig egentligen talar för Israels ”rättigheter” till mord, stöld och aggressioner.

  Detta eviga upprepandet av ”lilla David” som är omgivet av onda onda ”araber”. Men lilla David har olagliga kärnvapen, biologiska vapen, en apartheid struktur och är egentligen en etnokrati med ett demokratiskt förkläde.

  Du ursäktar kolonialism, mord, våldtäck, stöld av egendom och vatten och förvägrar människor att leva deras liv i deras eget land. Det äcklar mig och du borde skämmas!

 • Henke

  Även om Israel slutar behandla palestinierna som untermenchen och uppfyller FN:s resolutioner, bland annat om de palestinska flyktingarnas rätt att återvända så kommer Hamas, Hizbollah, Islamiska Jihad och återigen Iran aldrig att erkänna Israel, aldrig någonsin.
  Jag har hört denna lösning så många gånger, och jag instämmer, men dessa ”frihetskämpar” kommer aldrig någonsin erkänna Israel. Så detta, för oss, meningslösa mördande kommer att försätta i all oändlighet, tills ena sidan utplånat allt motstånd.
  Dessutom, i ett krig där båda parter är förlorare, finns det trots allt vinnare – den finansiär som stödjer palestinierna – Iran. Slå på IRINN (Irans officiella nyhetskanal) om du har satellitkanaler och förstår farsi.

 • Henke

  maria, har jag ens ursäktat något av det du drar upp? Varför antar du att jag är för Israel? Tagga ner!!!! Klistrar du in sånt här för alla som kommenterar bloggar och inte stödjer just din teori?

 • matti k.

  Maria!

  Du verkar inte vare sig ha läst historia eller följer i vad som händer i mellanöstern!
  Israel ÄR mellanösterns enda demokrati, än så länge! De har överlevt ett antal krig som deras grannar har startat emot dom!
  De skulle varit utplånade från jordens yta om de hade förlorat ett enda krig, de skulle blivit slaktade och fördrivna IGEN från sitt land.
  Betänk att Israel KUNDE utplånat palestinierna men VILL det inte. Medans palestinierna VILL utplåna Israel men KAN det inte.
  För att balansera upp min inställning så skall du veta att jag inte tycker att Israel handlar rätt i allt dom gör! Men de har rätt att existera inom sina gränser och leva i fred utan ständiga terror-attacker.

 • Henke: Hur vet du att det inte kommer fungera? Spelar ingen roll om du har hört lösningen en miljon gånger, den har aldrig prövats. Vad är din lösning, förutom att rycka på axlarna, att Israel bombar alla palestinier på flykt från sitt land, i hopp om att då blir det lugnt? Eller måste Israel med hjälp av USA bomba bort Iran också? Egypten och Libanon nästa? Alla länder runt Israel är ju fientliga enligt sionisterna.

 • Henke

  Varför tror du att det kommer fungera? Det är rätt uppenbart för de flesta att det eviga mördandet från båda sidor kommer att fortsätta. Så fort någon part sänker garden slår nån hjärndöd idiot som ”frihetskämpe” eller ”nationalistisk soldat” till ytterligare en gång. Den enda lösningen är att båda parter omedelbart upphör med sina attacker.
  När det gäller attackerna mot Israel är det rätt uppenbart att det styrs från Iran. Ett Iran som bara vinner ju mer vanliga palestinier förlorar. Ska man börja någonstans är det med Iran. Palestinier är bara fotfolket.

 • Anders_S

  Lika lite som Israels agerande styrs från USA styrs Palestinas eller palestiniernas agerande av Iran. För guds skull, Hamas är sunni och Iran shia. Det finns inte mycket mer gemensamt än motståndet mot Israel. Mycket troligare är att Hams får sitt medsta tsöd från rika människor i sunnirarabiska arabemiraten och Saudi-arabien. Det är ju ändå där som whhbaismen och Al-Qaidaliknande grupper (vilket dock Hamas inte är, man är inte wahhabiter) har mest stöd.

  Som det är nu blir det ju ingen fred i området. Då måste man pröva nåt radikalt annorlunda och det är det jag föreslår.

 • Henke

  Anders_S, Det är rätt uppenbart att du inte följer Iransk statsstödd media. Lär dig farsi och slå på IRINN, IRIB1 eller IRIB2 så vidgas dina vyer. Din förklaring av Sunni och Shia behöver en uppdatering.

 • Henke

  Ett tillägg, de rika i Saudi ger (och gör) inte ett skit för palestinierna. Precis lika lite som alla de övriga arabländerna.

 • Anders_S

  Henke: snälla du, det är väl klart att Iran och Ahmadinejad verbalt ger hur mycket stöd som helt till palestinierna. Men riktigt stöd är nåt annat.

  Det är inget kontroversiellt att Hamas får stöd från olika människor i Saudi, Egypten eller i andra arabländer. Ofta rika människor och muslimska välgörenhetsstiftelser. För att få en bekräftelse kan du exempelvis besöka hemsidan för Israels utrikesministerium.

 • Irans ledare Ahmadinejad har sagt att om det palestinska folket erkänner Israel så kommer han självklart också göra det. Hamas har erbjudit ett de facto erbjudande av Israel enligt 1967 års gränser.

  Så Henke ljuger bara.

 • Henke

  Alltså, att käbbla om vem palestinier får ekonomiskt stöd av är inte speciellt produktivt. Du Hampus, anklagelser om ljug osv, hör inte till denna blogg. Du har en bild klar för dig, jag en annan. Min bild är att om palestinierna hade fått ekonomiskt stöd av ledarna i arabvärlden, så hade de inte haft det så oändligt dåligt som de har, då hade inte heller Hamas haft den makt de har. Men liksom Iran och arabländerna behöver de ett offer för att täcka upp sina egna misslyckade stater. De ger inte ett skit för palestinier. Några enskilda individer eller välgörenhetsorganisationer’s ”bistånd” förändrar ingenting.

 • Henke

  Dra inte heller in den obildade bödeln Ahmadinejad i dina resonemang. Den högsta makten ligger på de religiösa ledarna, och de uppfyller ovillkorligt Khomeinis ord och vilja. Vad han ansåg om Israel vet ni nog utan att jag behöver dra upp det.
  När det gäller Ahmadinejad och lögner; Hur var det nu med alla homosexulla i Iran? Det fanns ju inga, sa han. Kanske för att de hänger livlösa från lyftkranar och gatulyktor.

 • Pingback: Stefan Lindborg - Gräv där du står » Blog Archive » Dag två - och fler dödade()

 • Du har en bild som inte stämmer klar för dig, Henke. Det är tämligen uppenbart. Återigen, Hamas har erbjudit ett de facto erkännande av Israel enligt 1967 års gränser. Det gjordes redan 2006 och erbjudandet har förnyats flera gånger, bl.a i år:

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/5121164.stm

  Att du sen är så förvirrad att du inte bryr dig om vad Ahmadinejad säger pekar bara på hur förvirrad du är. Återigen, Ahmadinejad har sagt att Iran är beredd att erkänna Israel om det är enligt det palestinska folkets önskan. Annars är det självklart att Ahmadinejad, liksom resten av världens befolkning ser Israel som en förbrytarstat och en ockupationsmakt. Det är inget nytt.

  De enda som är för ett fortsatt krig, en fortsatt ockupation och en fortsatt utplåning av det israeliska folket är israelerna.

 • Ska stå det palestinska folket längst ned. Men i längden agerar israelerna självmordsbombare och kommer kanske att lyckas utplåna sig själva också. Endast de som hyser ett hat mot alla israeler kan vara för den nuvarande israeliska politiken.

 • Henke

  Hampus,
  Hur blind kan man vara? Det låter nästan som om du god man till fascisten Ahmadinejad. Skulle du lita på en man som personligen avrättat oliktänkande?
  Varken Hamas, Hizbollah, Islamiska Jihad eller för den delen Iran kommer någonsin erkänna staten Israel, aldrig någonsin. Kanske blir de tvungna att leva i landet brevid, men aldrig kommer de erkänna Israel.
  Om Hamas ville ha en diplomatisk lösning på krisen hade de inte valt våldets väg. Nu medverkar de bara i Israels spel. Och de kommer att förlora. Fruktansvärt tragiskt för alla oskyldiga palestinier och Israeler.
  Hampus, när det gäller Ahmadinejad och Iran, ta en titt på http://offensiv.socialisterna.org/sv/761/kultur/1834/?tpl=118 så lär du dig något du inte visste. Läs gärna boken de refererar till.

 • skurt

  henke,ändå så ställer sig iran i generalförsamlingsresolutioner officiellt bakom fredsförslag som bygger på två stater;israel och palestina levandes bredvid varandra med säkra o c h erkända gränser (se exempelvis a/res/62/83),samt ställde sig bakom det arabiska fredsinitiativet (före ahmadinejad blev president).

  http://www.un.org/News/Press/docs/2007/ga10670.doc.htm (gå till annex iv)
  http://www.haaretz.com/hasen/spages/1020448.html (gå till stycket som förtäljer att abbas visade upp den iranska signaturen på fredsinitiativet för olmert)

 • Ja, Henke, jag undrar verkligen hur blind du kan var. Varför tramsar du på? Israel har inte erkänt en palestinsk stat, inte ens ett palestinskt folk och har inga tendenser till att göra det. De ockuperar palestinsk mark, fortsätter aktivt med fördrivningar, markförstörelse och kolonialisering.

  Och du försöker hitta på en ursäkt för att stödja det och arbetar desperat för att byta ämne.

 • Det är märkligt att folkmordstokstollarna accepterar både ockupation, ständiga aggressioner, markstölder, folkmord utsvältning, förstörelse av mediciner och vägran att släppa in mat. Och att de av någon total galenskap försöker dra in Hizbollah i Libanon i det hela. Detta är en attack mot det palestinska folket. En attack av många. 300 palestinier har mördats de senaste dagarna, en israel. Sådant ser det ut som en del ynkliga människor försvarar och försöker ursäkta.

  De som är för bomberna mot Gaza idag hatar dialog, hatar fred. De vill hellre ha döda döda israeler och palestinier än de vill att Israel ska göra det självklara. Följa Génevekonventionen. Följa de mänskliga rättigheterna. Följa internationell lag. Följa FN:s resolutioner.

  Det här är människor som älskar ockupation och den makt som går att utöva mot folk som ser som mindre värda. Apartheidvännerna är de som stödjer bombningarna av Gaza.

 • Matti,

  ”Betänk att Israel KUNDE utplånat palestinierna men VILL det inte. Medans palestinierna VILL utplåna Israel men KAN det inte.”

  Israel har inte GJORT NÅGONTING annat de senaste 60 åren än utplånat palestinierna. Var har du varit? Är det så att du inte kan eller vill veta? Om de fick skulle de mörda/fördriva allihop men det går inte lixom ihop med deras ”offer” image och deras eget kommercialiserade ”folkmord”.

  Tro fan att den som har varit under utplåning vill slå tillbaka bölden. Vem ger dig rätten att diktera hur palestinierna ska agera och tänkta. Du kan ju åka fritt i ditt land, sova tryggt i ditt land osv. Du har ingen rätt att tala för de ”subaltered”.

  Men KUNSKAP KRÄVER ANSVAR.
  Försvarar du ISRAELS mord, apartheid, etniska rensning osv försvarar du även FOLKMORD, tortyr, rasism.

  Inget land har rättighet att existera på andra människors blod. Alla människor har lika rättigheter, Israeler är står inte över den lagen.

  Den olagliga ockupationen måste avslutas.
  Israel måste tvingas följa Internationell lag och männskliga rättigheter. Palestina måste få leva sitt egna liv.

 • Matti,

  ”Du verkar inte vare sig ha läst historia eller följer i vad som händer i mellanöstern!”

  Ska vi slå vad.
  Rada upp det du vet, dina resor i Israel/Mellanöstern, dina poäng, de böcker, föreläsningar/seminarier så får kan vi mäta vem som vet mest. Sånt gillar du säkert…

  Annars är det är väldigt pinsamt sätt att få fram en svag poäng. Om man inte håller med ISRAEL är man okunnig om situationen. Egentligen är det just tvärtom! Det är när man förstår HISTORIEN och verkligen som man inget annat kan än kämpa för PALESTINA. Dvs sålänge man inte tycker att folkmord, apartheid och rasism är fräsha grejer…

  Gör du det Matti!

  : m