Medlemsavgifter för religiösa föreningar – bort med statlig hjälp

Flera religiösa föreningar i Sverige får sin medlemsavgiftshantering skött av den vsnak staten. Det finns ingen anledning att ha det så här. Religiösa föreningar ska inte ha fördelar gentemot andra föreningar. Staten ska inte sköta delar av olika församlingars och kyrkors administration. Istället för att acceptera ansökningar från fler religiösa organisationer bör hanteringen av det som hanteras idag läggas ner. Kyrkan/kyrkor/religion bör skiljas totalt och fullständigt från staten. Låt de religiösa organsiationerna klara sig själva.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Advertisements
  • Apan

    Håller fullständigt med. Finns ingen anledning att staten skall administrera medlemsavgifter för trossamfund. Bara sätt autogiro på skiten om man nu prompt vill betala.