Stora demonstrationer mot Israel i arabvärlden

Men SVD försöker få det att se annorlunda ut. Det viktiga för dem är att lyfta fram att det finns folk som inte demonstrerar för palestinierna. Detta sätt att rapportera är att förvränga verkligheten. Det är propaganda, som ska få oss i Sverige mer Israelvänliga. Nog för att regeringarna i många arabiska länder inte stöder palestinierna. Men befolkningarnas överväldigande majoritet gör det.

De enda SVD lyckas intervjua, som inte demonstrerar är en palestinier som tappat tron på att man kan påverka. Och en nationalistisk jordanier som vill slänga ut halva landets befolkning. (vilket ju betyder att han i praktiken är för att de palestinska flyktingarna ska flytta tillbaks till Palestina) De stöder knappast Israel, men han fyller det syfte som propagandisterna i SVD har. Att försöka påvisa att Palestinas regering har vagt stöd. Vilket ju i verkligheten inte är sant. Den sittande Hamas-regeringen har förmodligen ett större stöd från befolkningen än Sveriges nuvarande högerregering. Oavsett vad vi tycker om dessa två högerregeringar.

Medan SVD försöker få oss att tro att det palestinska folket och dess regering har svagt stöd, fortsätter Israel sina bombningar, sitt mördande och sin utsvältning. Inte lika många dör förstås nu, som i de första bombanfallen, men det hela är ändå helt oacceptabelt. Det är ett brott mot mänskligheten helt enkelt. Israel drar sig inte heller från att angripa hjälpinsatser. Något cyniska svenska propagandamedia varit mycket tysta om.

Intressant?
Borgarmedia: SVD, SDS, AB, VG, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements