Samma metoder mot huliganer som mot gängkriminella?

Det är ingen bra idé och det skrev jag om redan när företrädare för BRÅ lyfte fram sådana lösningar i en debattartikel i DN. Ni visar det sig att debattartikeln var ljug. Undersökningen, rapporten från BRÅ visar inte på något sätt att de metoder som används mot organiserad brottslighet skulle vara vettiga att använda mot huliganer och huliganers våld. Men det är nog inte BRÅ som lurat Ask och Reinfeldt. Utan förmodligen BRÅ:s ledning som gjort precis det som Ask och Reinfeldt ville, dvs presentera en repressiv lösning på sociala problem. Med tanke på den borgerliga regeringens förkärlek för repressiva åtgärder.

Det finns andra, bättre sätt att jobba på.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Apan

    Håller med dig där i att flera vuxna/föräldrar kan ha en våldsdämpande roll på massor och huliganer. Det funkade ju hyffsat i Rosengård verkar det ju som där kravallerna verkade lugna ner sig betydligt när de vuxna gick ut på gatorna för att visa att gatorna inte var deras. Dock tror jag att saken kan behöv tacklas på flera fronter. T.ex tror jag massans anonymitet gör att folk gör saker de annars inte skulle gjort. Dessutom så kanske inte kopplingen mellan organiserad brottslighet och huliganer så långsökt. Hur många av ”huliganerna” har inte gjort sig skyldig till andra brott ?