Demonstrationer i Tel Aviv – marktrupper in i Gaza

Trots att den israeliska regeringen gör vad den kan för att föröska förhindra demonstrationer mot kriget så lyckas folk ändå genomföra protester. Idag genomfördes en demonstration i Tel Aviv med flera tusen deltagare. Och för några dagar sen en mindre i Jersusalem.

Samtidigt verkar det nu som om marktrupper har börjat invadera Gaza och invånarna där kommer att hamna i en ännu svårare situation än tidigare. Israels invasion av Gaza kommer att leda till många fler dödade än hittills och dessutom till att hatet mot förtryckarmakten ökar än mer. Jag personligen tvivlar på att Hamas och den palestinska regeringen ska kunna göra ett lika effektivt motstånd mot Israel som Hizbollah klarade av i Libanon häromåret. Gaza har trots allt varit isolerat och avstängt under en längre tid. Hamas själva tvivlar dock inte.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: I hell-mans v‰rld - Tankar om stort och smÂtt » De ‰r inte kloka, det har slagit ˆver totalt…()

 • Issefin.

  Om du hänvisar till folkrätten så se till att du känner till vad den innehåller först.

  Dessa traktat och konventioner är vad Folkrätten består av.

  * Gen?®vekonventionen, Geneva Convention regarding the Status of Refugees (1951).
  * Wienkonventionen om konsulära förbindelser (1961).
  * Wienkonventionen 1969 om internationella traktat.
  * ICJs stadgar.
  * FN:s stadgar.
  * Folkmordskonventionen. Förbud mot folkmord,jus cogens.
  * FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.
  * Konventionen om social och politiska rättigheter,ICCPR.
  * Konventionen om ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter, ICESR.
  * Tortyrkonventionen. Förbud mot tortyr.
  * ICCs stadgar.
  * Barnkonventionen. Regler för barns rättigheter.
  * FN:s kvinnokonvention.Regler för kvinnors rättigheter.
  * Kyotoprotokollet.
  * Europakonventionen.

  Var snäll och peka nu ut vari den Israeliska ockupationsmakten har rätt till självförsvar.

  Peka samtidigt ut var i folkrätten man får förvägra en befolkning mat, mediciner och rent vatten.

  Sedan, när du ändå är igång och letar i de olika traktaten så får du väldigt gärna visa mig hur det kommer sig att under en vapenvila dödas 49 palestinier av Israelisk eldgivning.

 • Sedan NÄR har Israel blivit en ockupationsmakt scaber nestor?

  Israel som nation och judarnas rätt till sitt egna land är fastslaget i FN 1948! Typiskt att man från vänsterhållet fortfarande skall få belysa sitt genuina hat emot judar och staten Israel år 2009. /*Borttaget, rasistiskt, islmofobikst, antisemitiskt*/ #AS

 • Z

  Ja, och enligt samma text 1948 och enligt samma FN som arrangerade det avtalet så är Israel en ockupationsmakt. Läs själva FN besluten? Om du hade gjort det så hade du sett att FN fördömt Israels handlingar. Men som vanligt använder man sig av FN när det ger stöd till Israel men vägrar använda FN när Israel bryter mot FNs ord eller vägrar lyssna.

 • A.S anklaga inte mig för att ha skrivit något som du namnger för *Borttaget, rasistiskt, islmofobikst, antisemitiskt*, detta är isåfall en ren lögn och det vet du!!

  Jag kritiserar era inställningar till judar och israel och inget annat. Och ni vänsterfolk gör verkligen ingen nytta för freden i Israel genom att blogga ensidigt för Hamas fördel. Din och andras censur om verkligheten drabbar enbart civilbefolkningen hos både judar och muslimer som inte vill ha något annat än fred!!

  Jag kritiserar ofta multikultikramare, men att faktist just DU A.S skulle beskydda Hamas genom att censurera ren historia och sedan anklaga mig för vad du gör trodde jag verkligen INTE! Men detta visar enbart på att jag kanske bör även omvärdera min inställning till dig? Tråkigt!