Stor demonstration i Göteborg

Idag genomfördes ytterligare en demonstration i Göteborg för Palestina och mot Israels terror mot Gaza. Den var betydligt större än den tidigare. En bit över 2 000 människor var det som tågade genom Göteborgs gator för att protestera mot övergreppen i Gaza. Även på andra platser har det demonstrerats, i Malmö uppemot 1 000 demonstranter och fler är på gång.

Samtidigt utsätts Gaza för kraftig artilleribeskjutning. Nåt som brukar vara inledning till markoffensiver. Något som ju är en föärväntad utveckling av konflikten. Borgerlig media fortsätter att rapporterar om problemen i Israel. Om de mycket större problemen i Gaza skrivs också, men ungefär i samma utsräckning. Fast väldigt få borgerliga journalister tycks ha försökt ta sig in i Gaza. Vilket innebär att israelers lidande övervärderas i förhållande till palestiniers.

Intressant?
Läs mer: StockholmsFria,
Borgarmedia: SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

PS. Efter demonstrationen träffade jag en av mina vänner från judiska församlingen och han sa att han hört enstaka antisemitiska och olagliga slagord i vissa delar av demonstrationståget. Det måste sägas vara helt olämpligt, inte acceptabelt, med den typen av rop. Judarna i Sverige eller judar rent generellt kan inte lastas för sådant som landet Israel gör. DS

Advertisements