Judiska protester mot Israels massaker i Gaza

I söndags var det 10 000 israeler i Tel Aviv, både judar, muslimer och kristna, som demonstrerade mot Israels anfall på och massaker i Gaza. Mot Israels massmord på palestinier. Idag har AIC publicerat ett uttalande från antisionistiska judiska ungdomar i Canada:

Like much of the world, we have spent the last week watching in shock and disgust as Israel continues its assault on the Gaza Strip. With the body count rising and a new tragedy in full bloom, we feel that it is important to speak out as Jewish youth in Canada and to denounce what Israel is doing in our name. The Jewish Diaspora is diverse and divided on its positions on the state of Israel’s policies. At this juncture in history, as Israel has committed its worst massacre in Gaza since it began its illegal occupation in 1967, we feel that it is crucial that Jews speak out and denounce Israel’s actions that amount to no less than war crimes committed by an apartheid state.

[…]

Some of us are students. We are outraged by the bombing of the Islamic University in Gaza city, as well as other civilian infrastructure such as hospitals and mosques.

Some of us are Arab-Jews and people of colour. We stand against Israel’s racism, which has been enshrined in Israeli law, and privileges its Jewish citizens over its non-Jewish ones. This apartheid state views Palestinians as an expendable people, no more than collateral damage.

Some of us are queer. We reject Israel’s branding of itself as the only safe place for queer people in the Middle-East while it targets gay and lesbian Palestinians and renders life unsafe for millions of others.

Some of us are Israelis living in Canada. We are calling for a solidarity that stretches beyond borders and nationalities. Israel’s violent actions will only serve to further isolate the state and its citizens from the rest of the world. By calling itself a Jewish state and committing war crimes in the name of Jews everywhere, Israel makes the world even less safe for Jews, leading to an increase in animus towards Jewish people around the world.

Even though there have been approximately 100 Palestinian deaths for every Israeli killed by rocket fire, we recognize that Israeli Apartheid also leads to Israeli casualties. The blame for these deaths lies with Israel—if there were no occupation and no apartheid policies, there would be no rocket fire. If Israel, the world’s fourth largest military power, is concerned about its citizens, it would abandon its apartheid policies and seek out justice for the Palestinian people.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, DN2, SVD1, SVD2, SVD3, HD1, HD2, Dagen1, Dagen2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Förhållandena i Gaza blir allt värre | Svensson()

 • Pingback: Claeskrantz.se » Blog Archive » Visst finns det ett samförstånd mot Hamas()

 • Pingback: Barbariet i Gaza - fler judiska protester | Svensson()

 • Julius amadeus Pluto Di Tillo

  JAG VILL BARA ATT FOLK SKA VETA !!!

  Hamas godkände israels avtal om vapenvila , men strax efter det så sa israels statsminister i ett tal att dom hade försvagat hamas enormt och i bästa fall ( sa han ) utplånats, men så var inte fallet . Hamas skickade iväg 6 st raketer mot israel bara för att visa att så var inte fallet.
  asså det är nåt med det här kriget jag inte förstår ‚Ķ jag har läst oerhört många bloggar , att skulle hamas på något sätt använda kvinnor och barn som sköldar , och att hamas anhängare skulle gömma sig bland civilbefolkningen ‚Ķ har någon sätt civila sjukta tillbaka ? , det ända jag har sätt från tidningar och flera utlänska kanaler är att palestinier flyr , ska man då använda sig av otroligt många flygattacker där risken är minimal att någon hamasanhängare dödas ? ‚Ķ varför inte gripa dessa hamasanhängare på ett annat sätt och ställa dom inför rätta , varför spränger israel Fn-skolor , sjukhus , skolor , amulansbilar , sjukvårdare och 31 mosker ‚Ķvarför använder sig israel av fosfor bomber som är olagliga och som gör att alla organ i kroppen går sönder om man känner lukten av den röken ‚Ķ och sen skyller på att det var dom 10 soldaterna som dog under kriget på något sätt hade fått tag på dom och kännt för att använda dom , hur trovärdigt låter det ? ‚Ķ och i fall det ändå var så att dessa soldater fick tag på dessa bomber och kände för att använda dom , fanns det ingen som kunde sätta stop för dom och säga att detta är fel ? enligt en läkare i belgien kommer ytterliga flera tusen av den palestinska befolkningen att drabbas av canser och eventuellt dö inom det närmaste halvåret , det är på grund av fosforn röken som är livsfalig‚Ķ ( Fosforn är olaglig att använda i krig ) är det någon som kan ge mig svar på dessa frågor ? Detta kriget va bara enligt mig ett bevis på att man kan brytta mot krigsrätten och mänskliga rättigheter , nu kan väll andra länder som iran kanske höja nivån an aning och kanske ta till kärnvapen ‚Ķ eller för det är väll ingen som säger emot om man bryter mot reglerna,varför låter inte israel att andra journalister kommer in i gaza ‚Ķ ?? enligt mig betyder självförsvar , att man inte använder mer våld än vad situationen krävs , och varje gång man ska prata illa om israel så hör man alltid nån säga , vi har alltid haft det svårt i alla år – men för hällvette precis som hitler gjorde med er under sin tid , gör ni med palestinierna : stor mur runt palestina som inte änns ligger i deras område , Man väljer att skriva arab i varje arabs pass som är bosatt i israel , Precis som hitler gjorde med judarna , araber som är bosatta i israel får inte göra värnpliketen vilket jag förstår , men medans alla andra killar i 20 års åldern tar värvning så får araberna i israel varken studera eller jobba eftersom att en arabisk person får inte studera vidare efter 20 års åldern utan måste vänta dom 5 åren då en judisk kille muckat från lumpen , detta beror på att inte araberna ska komma ikapp judarna i deras studer , men om man inte för ta värvning eller gå i skolan eller jobba , vad ska man då göra i 5 år ? ( lumpen i israel är 5 år )

  Vi tog er mark, vi fördrev er, vi spärrade in er och vi kan inte släppa ut er för då dödar ni oss. Så sa Israels förra statsminister innan han avgick och insjuknade …

  JAG VILL BARA ATT FOLK SKA VETA !!!

  Vad har dessa barnen gjort för att förtjäna sin död ?