Polisens övergrepp i Salem undersöks

Polisens övergrepp mot flera hundra människor på ett pendeltåg vid Rönninge station ska nu undersökas av åklagare sen ett flertal anmälningar inkommit. Människorna som övergreppen riktades mot var på väg att delta i en fredlig demonstration som Nätverket mot rasism anordnade i Salem i protest mot nazisternas marsch i det lilla samhället söder om Stockholm. De som polisen begick övergrepp mot var alltså inte ens deltagare i någon demonstration som SVD tror utan de kunde på grund av polisens ingripande inte ens delta i den tillståndsgivna demonstrationen.

Jag hyser inga som helst förhoppningar om att övergreppen i Salem kommer att hamna i rätten. Vis av erfarnheten från Göteborg 2001 är jag säker på att åklagaren kommer att lägga ner undersökningen efter ett tag, i brist på bevis eller i brist på misstänkta.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements