Spotify direkt till stereon

Spotify är en grym tjänst tycker jag. Där kan jag hitta all den musik jag redan har på LP, kassettband och CD samt en massa jag aldrig hört talas om förut.

Jag slipper köpa mina skivor igen när formaten ändras. Jag slipper ladda ner olagligt (vilket jag iofs aldrig gjort då jag inte vill ge polisen något som helst skäl till att försöka plocka in mig). Jag slipper lagra musikfiler på min lokala dator och jag kan lyssna direkt i stereon. Det senare kan jag göra med hjälp av det eminenta programmet Airfoil som låter mig skicka ljudet till min Airport Express och stereon. Spotify ihop med Airfoil slår helt klart Itunes.

Med hjälp av program som kan spara streamad musik till mp3-filer kan den som så vill också spara ner musik från Spotify och spara det på den egna hårddisken för uppspelning i Itunes, på Ipoden osv. Och heller saknar jag artister så som Rasmus på Copyriot verkar göra. Och sånt som taggning skiter jag fullständigt i. Så mycket lyssnar jag inte på musik att det har nån som helst betydelse.

Intressant?
Bloggat: JoinSimon, BetaAlfa, TKJ, ChristerMagister, Kulturbloggen, Copyriot, Techcrunch, Fyranyanser, Nikke Index,
I media: VA, Veckorevyn, IDG1, HD, IDG2, ETC, DI, Ny Teknik, DM,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Fast utbudet är ett problem om man vill ha någonting alls smalare. Jag kan inte använda Spotify för den moderna musik jag brukar lyssna på. Däremot är det en fantastisk tjänst för till exempel klassiska operor.

  //JJ

 • En vanlig ljudkabel från datorns hörlursutgång till förstärkaren fungerar bra för mig. 😉

  Jag trodde inte att jag skulle använda Spotify så mycket som jag faktiskt gör. Visst saknas en hel del musik, men jag har redan utökat min Hall of Fame med flera artister.

 • Anders_S

  Christer: Det är klart att det fungerar, men jag vill inte ha datorn i vardagsrummet.

 • Petter

  Funderar om det går att få airfoil till ipod touch och skicka spotify eller itunes via airport express till stereon…skulle ju var sjukt grymmt med en ”fjärr” med all musik!! Någon som vet om det fungerar eller om det är på gång?