Israel beter sig som milisen i folkmordets Rwanda

Citerat från ett TT-telegram:

FN citerade på fredagen flera vittnesmål som uppgav att israeliska styrkor i Zaytun fört cirka 110 palestinier, varav hälften var barn, in i en byggnad för att 24 timmar senare angripa den med granateld och då döda runt 30 människor.

FN-organet för humanitära frågor, Ocha, benämner händelsen som ”en av de grövsta incidenterna sedan operationen inleddes i Gaza den 27 december”.

Det är fullt jämförbart som när milisen i folkmordets Rwanda stängde in folk i kyrkor och tände på.

Citat från ett annat TT-telegram:

Minst 20 människor har dödats i Israels anfall mot Gazaremsan i dag. Internationella rödakorskommittén anklagar Israel för att i flera dagar ha lämnat skadade på svältens rand i Gazastadsdelen Zaytun.

Det är såna här svinerier som de som försvarar Israel och dess massaker på palestinier försvarar. Jag hörde Gunnar Hökmark göra det i radion, jag har sett Fredrik Malm, Fredrik Federley, Enochson och många fler borgeliga liberalfascister göra det i skrift. Att fascistliberalerna inte skäms. ”Israel gjorde allt för att minska lidandet”. Vilket obehagligt skämt. Eller menade han att man dödar så snabbt och skonsamt som möjligt, den obehaglige och lögnaktige Knesset-ledamoten.

Det är tur att det finns folk som reagerar. Folk som använder hjärnan. Folk som tänker och känner. För det gör uppenbart inte fascistliberalerna och uppenbart inte Knesset-ledamoten som skrev i SVD.

Intressant?
Bloggat: Hampus sopar mattan med rasisten Gunnar Lysén, MK, Intisbloggen, Mullvaden, Jinge,
Borgarmedia: AB, Dagen, SDS1, SDS2, HD1, HD2,

Demonstrera.

Advertisements
 • Strutsman

  Anders:
  /*PÅståenden om vad jag anser och tycker som pådyvlas mig, borttaget*/ #AS

  Det spelar ingen roll hur snabbt eller långsamt människor dör. Vi är alla överens om att det är fruktansvärt att människor dödas. Det viktiga när man ska peka ut och straffa den skyldige är dock att reda ut skuldfrågan. Och det är Hamas som bär skulden till den pågående konflikten.

  Israel kan möjligen hjälpa civila palestinier tillfälligt genom att avbryta operationen och gömma sig för Hamas raketer i skyddsrum igen. Men vi kan inte kräva sådan uthållighet och mod av dom. Efter år av raketbeskjutningar har dom fått nog.

  Men det vore faktiskt ännu enklare för Hamas att sluta med sitt meningslösa våld. Och tills dom gör det kan vi inte kräva att Israel slutar att försvara sig.

  Och om det är några som är fascister i den här konflikten så är det varken liberala svenskar, palestinier eller israeler, utan snarare Hamas.

 • Pingback: Kildén & Åsman » Bloggarkiv » Det palestinska fängelset()

 • Anders

  Svensson: Du är inte en av dem som använder hjärnan….
  Att kalla Malm, Federley etc för Facistliberaler är så urbota dumt till och med från en gammelkommunist som du.
  Det visar bara på att du inte kan tas på allvar.

 • Strutsman

  Anders:
  Ok, det kanske lät som att jag försökte tillskriva dig åsikter du inte har. Jag uppskattar att du tar bort sådana inlägg; kanske även när andra personer tillskrivs åsikter dom inte har? Eller gäller det bara dig?

  Vad jag egentligen vill var snarare att fråga:
  1. Känner du någon som drabbades av folkmordet i Rwanda?
  2. Om ja, tycker denna person också att det är rimligt att jämföra Gazakonflikten vad som hände i Rwanda?

 • Anders_S

  Strutsman:

  1. Ja.

  2. Vet inte. Men jag jämförde inte folkmordet i Rwanda med massmordet i Gaza. Det är inte jämförbart. Jag jämförde en händelse i gaza med liknande händsler i Rwanda.

 • Strutsgubben, sionismen är samma sak som fascism. Läs på lite vad som menas med begreppen.

 • den länkade knesset-ledamotens kommentar; ”Under den tiden har den israeliska militären gjort allt som står i dess makt för att minska skadorna hos den palestinska befolkningen” är ju så bortkopplat från verkligheten det kan bli. Har han hört talats om vit fosfor, kanske?

 • Pingback: Global intifada « Kim M?ºller()