Israel bombar sjukhus med berått mod

Israle sköt för några dagar sen mot en FN-skola. Av misstag eller berått mod sköt man mot civila. Ett klart krigsbrott alltså. Det fanns inte tillstymmelse till några beväpnade personer i skolan enligt FN, inte tillstymmelse till en ursäkt för Israels beskjutning av skolan.

Det finns heller inga som helst ursäkter för Israels upprepade bombningar av sjukhus och sjukfordon. Nu har man bombat en sjukvårdsinrättning delvis finansierad av Svenska Kyrkan. Tidigare har man beskjutit och bombat vanliga palestinska sjukhus, danska fältsjukhus, norska läkare och sjuktransporter, FN-kolonner osv. Alltihop är klara krigsbrott och när det är så många och när det händer hela tiden är det inte trovärdigt att det skulle röra sig om misstag.

Israels armé beskjuter helt klart civila, skolor, sjukvårdsinrättningar och annat med flit. Det är barbariskt, vedervärdigt och brottsligt. Jag har svårt att begripa de svenska fascistliberaler och högerextremister som försvarar sånt här. Det handlar om svinerier och barbariska handlingar som begås av Israels militärer.

Intressant?
Bloggat: Annarkia, Motbilder, Mullvaden,
Borgarmedia: DN1, DN2, SVD, AB, VG1, VG2, DB1, DB2, Dagen,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements

9 Replies to “Israel bombar sjukhus med berått mod”

 1. Jag har tänkt lite på detta proportionalitetsprat. Då jag utgår från en kristen grundinställning kan jag ju inte låta bli att beröras starkt av en moder som förlorat sitt barn. Detta är ju alltid en katastrof. Tittar man på antal döda och skadade är det ju till synes förödande siffror för Israel.

  Men om vi utgår från det femte budet: ”Du skall inte dräpa” och tolkar det i ljuset av Jesus undervisning i bergspredikan.Bibel2000 Matt 5:21-22; ”Ni har hört att det blev sagt till fäderna: Du skall inte dräpa; den som dräper undgår inte sin dom. Men jag säger er: den som blir vred på sin broder undgår inte sin dom, och den som okvädar sin broder undgår inte att ställas inför rådet, och den som förbannar honom undgår inte helvetets eld.” samt i första johanesbrevet 1: joh 3:15 ; ”Den som hatar sin broder är en mördare, och ni vet att ingen mördare bär evigt liv inom sig” kommer saker i ett nytt ljus.

  I Bo Giertz konfirmationsbok ”Grunden” kan man läsa om det femte budet. ” Vad förbjudes i Guds femte bud?. Att skada vår nästa till hans liv eller vålla honom lidande. De grövsta förbrytelserna mot detta bud äro mord, dråp och misshandel. Men det är lika mycket synd att vålla honom lidande, t.ex. genom vrede, hat, hämd och oförsonlighet.”

  Vad vill jag säga. Jo. Var och en av de som skutit dessa raketer om än primitiva in på Israel har i sitt hjärta önskat att de skall döda och skada. Då är detta lika illa om man lyckas eller inte. Om då Israel försvarar sig med bättre teknik bara för att undvika dessa angrepp och fiende dessutom gömmer sig bland civila. Ja hur kan vi då dömma?

  Dessutom predikar man ständigt hat och oförsonlighet mot Israel och Judar.

  Men som jag sa från början. Vem är oberörd när en mor mister sitt barn.

  Låt oss be att denna konflikt snart får ett fredligt slut.

 2. Ja det er s??rgeligt, Det er bare et sådant diktatur som kan komme ustraffat fra slik krigf??ring… Tenk også på hvilken overmakt… !0 – 1000.. -bombar sin egen innmurade konsentrasjondleger..

 3. Hur länge kommer människor att sitta med händerna i kors och låta detta mördande pågå? Sen läser man att man ska bojkotta en tennis match emot Israel:( Detta är ledsamt att behöva läsa att folk dör medans ingen gör något åt det, ska något bojkottas bojkotta svenska bolag som hjälper just nu i detta att investera och hjälpa israel bygga diverse saker, men tyvär vet vi alla att ingen bojkott kommer att rädda dom stackars människorna som står på tur imorgon, vi kommer att gå och lägga oss inatt utan att behöva undra kommer vi, våra barn att leva så länge att dom får se en ny dag gry, fy fan det är så man skäms

 4. issefin du glömmer några punkter
  1. David och Goliath berättelsen
  2. Du sa själv att Israel har bättre teknik, borde man då inte vara duktigare på att undvika civila döda?
  3. Vem säger de gömmer sig bland civila? Israel, vem har gjort sig känd för att ljuga och bedra och förfalska fakta? Israel. De är knappast trovärdiga när de beskyller allt och alla för att gömma sig bakom civila…
  4. Hur ser Jesus och biblen på det faktum att palestinierna förvägrats mat, vatten och mediciner? Hur ser man på det faktum att tiotusentals sitter inne i fängelser utan rättegång? Hur ser Jesus på ockupation?

 5. Här sitter en Israelisk familj, av bilden att tyda verkar det inte gå någon som hellst nöd på dom och sitter och säger att barnen inte har något socialt liv alla fritidsaktiviteter är stängda, Vart fan har rättvisan tagit vägen.

  Israel är som parasit fågeln cuckoo som lägger sina ägg i andras boon sedan kläcks cuckoo äggen fortare och tränger ut dom andra äggen och överlever på detta vis

 6. Issefin, du har inte förstått orsaken till att hamas skjuter raketer in i Israel. Om du hade läst lite om Israels historia och dess tillkomst skulle du förstå att det finns fog för att dom flyger in i Israel. Det värsta är att Israel hämnas tusenfalt och urskillningslöst, det finns ingen som helst proportion i Israels svar. Israels svar är egentligen ingen hämnd, utan liknar mer en etnisk rensning för att slutligen kunna annektera Gaza till Israel.

Kommentarer inaktiverade.