Antalet DNA-tester är väl ointressant

Att utföra en viss mängd DNA-tester per år kan ju inte var ett mål i sig. Det verkar erhört korkat att hävda något sådant som Rikspolisstyrlesen verkar göra, eller kanske är det bara SVD som gör det. Det är väl kanppast meningen att man ska DNA-testat bara för testandets skull. Det ksulle ju i så fall var rejält integritetskränkande. Utan det måste väl finnas nån mening med testandet för att man ska göra det.

Inte heller kan jag inse att det finns fog för DN:s påstående att fler brott skulle lösas bara man tog fler DNA-prover. Trots allt löser DNA-prover inte speciellt många brott. Trots att Rikspolisstyrelsen verkar att anse att det är falllet är jag ytterst tveksam till att fler DNA-prover skulle innebär att fler brott löses. Men säkerligen är det så att en del av de enskilda poliserna inte vet när de kan ta prov.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
  • Daniel

    Om du inte har gjort det, så tror jag att du skulle finna jobbet som medborgarvittne intressant.