Det demokratiska Israel?

Israel förbjuder, i vad som förmodligen bland Israels försvarare kommer att kallas ”sant demokratisk anda”, två partier som kritiserar Israels krigföring i Gaza:

There is no need for horrifying pictures of Gaza under attack. It is sufficient to watch a short clip from the meeting of Israel’s Central Elections Committee to understand how Israel—including all of its social and political institutions—has entirely lost any pretense of being a proper state. A collection of shouting thugs who, with a wave of their hands, decide to ban two political parties that represent more than 2/3 of the Palestinian voters in Israel. The fact that the Israeli High Court will possibly annul this shocking decision does not change anything: they are representatives of the people and this is how they look and sound.

The decision of the Central Elections Committee demonstrates, for the umpteenth time, to what extent Israeli democracy has ceased functioning, as democratic rights are dependent on the agreement of this or that parliamentary majority, characterized by more or less enlightened tyranny, not a democratic regime. So it was one year ago with the immunity of Member of Knesset Azmi Bishara, as it is now with the status of Balad (The National Democratic Assembly and Ra’am Ta’al.

För mig är sådant verkligen ingen demokrati, utan något annat. Israel griper också människor som protesterar mot krigföringen. Känns inte så värst demokratiskt det heller om jag får säga så?

Intressant?
Bloggat: Esbati, Motbilder, Rawia Morra,
Borgarmedia: SDS, HD, Dagen, SVD, VG1, VG2, DB1, DB2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Intressant?

Advertisements

8 Replies to “Det demokratiska Israel?”

 1. Israel har aldrig varit och kommer aldrig vara en demokrati så länge Palestina är olagligt ockupperat. Att hammas (vissa, inte alla, notera att detta är ett parti) skjuter raketer på Israel är väl ingenting att förvånas över.
  Och raketer vad är det? Primitiva hemgjorda raketer som knappt träffar. Och vad har Palestinierna då? Ett ockuperat och isolerat land med inga rättigheter. Inge förnödenheter, ingen el, barn bombas som hejs svejs.
  Man fängslas för ingenting, och vad gör Palestinier med Israeliska fångar? jo dem byter ut dem mot Palestinska fångar som fängslats för som sagt: INGENTING.

  Och Israelerna ska svara på dessa så kallade terror raketer genom att attackera civila och barn? Dem kan ju börja med att sluta isorela människorna där och ge dem sina natur ressurser tillbaka. Säga att Hamas gömmer sig är bara löjligt, det var knappast någon hamas-ledare i någon FN skola, ambulanser eller dem sjukhus som har attackerats. /*borttaget, olämpligt, förmodligen påhittat citat*/ #AS Palestina har aldrig varit Israels land. Ser inte heller dem som guds utvalda genom att sitta och bomba som dem gör. Upprepar: är väl fan inget konstigt att dessa ockuperade människor skjuter raketer på Israelerna efter allt skit dem har satt människorna ut för. Men men, det är bara en tidsfråga innan zionisterna faller.

 2. Det är enda som kan hjälpa till att israel förstår att de begår brott mot mänskligheten är att bojkotta dem. Läs i tinku.org hur man gör.

  mvh
  djuano

Kommentarer inaktiverade.