Som förväntat!

sbp-politiksamhalle-470x220.jpg

Inga vänsterbloggar bland de nominerade politiska bloggarna. Inget annat är att förvänta sig då bloggare ska nominera bloggar. Vänsterbloggar läses och uppskattas förmodligen mer av vanligt folk än av andra bloggare. Det är en slutsats jag dragit flera gånger tidigare. Nu är det iofs inga dåliga bloggar, jo förresten, HAX är en i mitt tycke ganska dålig blogg, men för övrigt är det kvalitetsmässigt bra bloggar som blivit nominerade. Alla ligger de hyfsat högt på rankinglistor och besökslistor. Men nu har folk alltså möjlighet att rösta på en nyliberal och rätt kass blogg, en nyliberal moderat blogg skriven av utrikesministern, två nyliberala och bra bloggar, Oscar Swartz och Blogge Bloggelito. Jag vet vem jag tänker rösta på och det är den femte nominerade, Opassande. Den enda som inte kan kallas nyliberal. Men startfältet är så att säga inte speciellt representativt för den politiska delen av bloggosfären. Men det kan ändra sig inför kommande år. De nominerade är alltså följande fem:

Samtidigt ska jag också tala om vilka bloggar, av alla nominerade, som jag kommer att rösta på och därmed också vilka som jag tycker ni ska rösta på:

Kategori Mode: Hanna Fridén
Kategori Nöje och Kultur: Kulturbloggen
Kategori Sport och Fritid: Bara ben på Glenn Hysén
Kategori Livsstil: Johanna Sjödin
Kategori Prylar och Teknik: Beta Alfa
Kategori Vardag: the real mymlan
Kategori Politik och Samhälle: opassande

Intressant?
Bloggat: HBT-sossen, Bloggtidningen, Bloggfrossa, Kulturbloggen, Erik Laakso, Annarkia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Man bugar och tackar!

 • Svensson : Med tanke på att vi som blev utvalda till att nominera bloggar till störst del består av personer med tydligt liberala åsikter, så är det inte så konstigt att nomineringslistorna nu ser ut som de gör. Jag kan bara konstatera att inga av de bloggar som jag nominerat i någon kategori gått igenom 🙂

  Men så tycker jag iofs. inte att prylbloggar, dagböcker och liberal moralpanik är så intressant heller. Kanske borde rätta in mig i ledet.

  Kanske ses vi vänsterbloggare och kan konspirera lite på galan på Nalen i Februari.

 • Pingback: Få vänsterbloggare bland de bästa | Arvidfalk.se()

 • Är det inte Bildts tjänstemän som skriver hans blogginlägg?

 • Ja, jag bugar och tackar jag också! 🙂 Sitter själv och funderar på vilka jag ska rösta på, och har lite beslutsångest. Vardagskategorin är en riktig rysare, minst sagt.

 • Den nyliberala dominansen fortsätter. Vilken konspiration är det som ligger bakom detta, då?

 • Anders_S

  Hans E: Konspiration? Vad jag anser har jag skrivit. Det är precis samma orsak som jag angav som huvudanelledning till att Bloggen Bents tävling inte riktigt fungerar. Där förstärks det hela av att omröstningen sker på en nyliberal blogg och av Laakso genomgång av röstandet i en kommentar på min blogg som visar att högerfolk röstar politiskt och vänsterfolk på kvalitet oavsett politisk färg.

  Du är fanimej rätt patetisk Hans.

 • Lars

  Anders_S:
  ”Inget annat är att förvänta sig då bloggare ska nominera bloggar. Vänsterbloggar läses och uppskattas förmodligen mer av vanligt folk än av andra bloggare.”

  Jag ar inte sa saker pa det – tror att manga vansterbloggar, som tex din) lases en hel del av manniskor som inte ar vanster eller ”vanliga” (vad det nu beyder). Personligen anser jag mig vara klassiskt liberal, och laser i stort sett bara vansterbloggar (nar det galler politik). Vet inte riktigt varfor. Har inte hittat nagra liberala bloggar som kanns sa varst intressanta. Sen kanns det ratt exotiskt att lasa vad manniskor med iaf delvis helt olika asikter an mig skriver. Ibland lar jag mig nat, ibland andrar jag min asikt, och ibland starks mina asikter.

  Har forresten for mig att biologyandpolitics hade nan undersoking om lasarnas ideologi, dar en majoritet (om jag kommer ihag ratt) kallade sig liberaler. Den bloggen ar kanske lite mer avancerad och intelektuell en de generella vansterbloggarna, men iaf en vansterblogg.

 • Det där är ju bara trams, Svensson. Att vänsterfolk INTE främst skulle rösta på vänsterbloggar är bara en dålig bortförklaring. Vänsterfolk läser främst vänsterbloggar och högerfolk främst högerbloggar. Och röstar givetvis därefter. Du kommer bara med löjliga (och bittra) bortförklaringar. Ta en titt i bloggosfären, det finns gott om vänsterbloggare som kan nominera och rösta på andra vänsterbloggar i sådana här omröstningar. Men det är klart, ”vänsterbloggar läses och uppskattas förmodligen mer av vanligt folk än av andra bloggare”… Pfft.

 • Anders_S

  Hans e: Du får väl höra med Laakso ellr läsa hans redogörelse i kommentaren på ett annat inlägg. Det var helt klart så. Men det är hans siffror. Jag tror som du, om jag inte hade sett Laaksos redogörelse.

  Jag fattar inte varför du tror att jag skulle vara bitter? Det är liksom milsvitt från det jag är.

  Hans E: Har du en bra föklaring till att vi vänsterbloggar läses mer än er nyliberaler (med ett par undantag, Erixon, HAX, Ingerö och förmodligen Carl Bildt) men inte kan vinna omröstningar bland bloggare? Den end aförklaring jag kan se är den som jag gett. Extremhögerns (rasisternas) bloggar läses ju också mer än nyliberla bloggar. Jag tror anledningarna till att vänsterns och rasisternas bloggar läses mer än nyliberala bloggar är desamma.

  Om du inte vill tro på den så skit samma. Jag vet att jag har mycket läsare och det är ju det viktiga när man vil nå ut med sina åsikter.

 • Erik F

  Anders_S: Jag håller med Erik Laakso i ett annat inlägg att kvantitet inte är ett bra mått på hur bra en blogg är. Jag håller också med dig att HAX är ganska dålig, men tycker även att Jinge, Erixon och Esbati är överskattade, för att nämna några toppbloggar.

  Viktigt för mig som läsare är bloggen inte är förutsägbar, raljerande och respektlös. Det skall märkas att skribenten har tänkt till lite innan inlägget skapas.

  Av vänsterbloggarna i din lista till höger så är det inte många som håller någon högre kvalitet. LOKE gillar jag och även Opassande och Bjereld funkar för det mesta. Men sen är det skralt. Ja, och så den här då. Den är bra.

 • Anders_S

  Erik F: Jag håller med dig. De vänsterbloggar jag anser har en högre kvalitet är Motbilder, Jinge, Esbati, Röda Malmö, Kildén & Åsman, Redundans, Pissoffi, Rawia Morra, Approximation, LOKE, Lasse, Björnbrum, Bjereld, Ett hjärta rött, BiologyandPolitics och säkerligen några till jag glömt i hastigheten. Är överens om att Esbati och Jinge är något överskattade liksom förstås HAX och Erixon på den borgerliga sidan.

 • Att Bildts blogg är med gör att jag inte kan ta detta på allvar.

 • Anders_S

  Bildts blogg är med därför att de unga modebloggstjejerna och deras gelikar i andra kategorier inte känner till några andra politiska bloggar.

  Sen kollar man lite på topplistor och sånt vem man ska nominera i övrigt och sorterar bort kommunisterna.

 • Kvinna o feminist

  Blogge bloggelito är en skandal. Hyllningar av porr, pedofili, rasism och förakt mot alla som inte tycker som han. Är det rumsrent nu? Jag mår illa bara jag ser bloggen och bilderna på de asiatiska ”småflickorna” han dreglar över. De liberala männens ”mörka sida” som de tydligen inte ens skäms över längre. Lite gammal hederlig rasism och kvinnoförakt eller vad?

 • Nu kanske Blogge själv borde svara på detta, men som bloggkollega och regelbunden läsare av hans blogg tycker jag att ”Kvinna o feminist” måste ha missuppfattat hans blogg helt och hållet. Rasism? Var och när då? Hyllning av pedofili har ingalunda förekommit (om du med pedofili menar övergrepp, vilket de flesta felaktigt gör, och inte bara läggningen som sådan). Vilka asiatiska småflickor är det du pratar om? Hänvisa gärna, Blogge postar nämligen bilder på nakna KVINNOR, vilket tydligt syns på könsbehåringen. Inga ”småflickor”. Blogge vill provocera och det är uppenbart att han har lyckats i ditt fall. Tänk vad lite naket kan göra…

 • Anders_S

  Jag är benägen att hålla med Hans E. Jag tycker visserligen Blogge har fel i den hel del vad det gäller synen på prostitution etc. Men det får vi gå in på en annan gång. Att han postar bilder på nakna kvinnor är som jag ser det spekulation och man kan säkerligen uppfatta Blogge som lite gubbsjuk och det är möjligt att det döljer sig lite kvinnoförakt bakom det hela, om det vet jag inget. Men också det hör till en annan diskussion.

  Som jag redan skrivit anser jag att Blogges blogg innehåller kvalitetsinlägg.

  För den som vill se annan blogg med mycket bilder på nakna kvinnor (eller naken flicka kan man nog säga i det fallet), gå till Johanna Sjödins blogg. Jämför sen med Blogge och fundera lite.

  Pedofili, slutligen, är enligt mig per definition övergrepp. Sex med barn är övergrepp. Om Blogge försvarar sex med barn vet jag inte.

 • Kman

  Måste bara poängtera:

  Extremhöger != rasism

  Politikskalan är ju tvådimensionell, och så vitt jag kan komma ihåg står inte rasismen med i någon utav utkanterna.

  Angående Blogge och sexfrågor måste jag faktiskt hålla med Blogge på flera punkter. Frivillig sexhandel har inte skadat någon. De som säljer sex frivilligt har gjort ett val att göra detta, de som köper det har gjort samma val. Varför skall då staten gå in och säga att man inte får göra något, bara för att en massa oberörda parter som egentligen inte har med det att göra?