Barbariet i Gaza – fler judiska protester

I en del kommentarer (som jag rensar bort) påstås att Israel är judarnas förlovade land eller att judarna är ett folk som förtrycker andra av rent genetiska skäl. Det här är naturligtvis fria fantasier och inget annat. Antisemitism helt enkelt. Inte ens alla religiösa judar tror på den första och inte en vetenskapsman stöder den andra uppfattningen. Som jag ser det är det alltså antisemitism att hävda dess två uppfattningar. Israel och judar är inte samma sak, sionism och judendom är inte samma sak. Många judar är antisionister och till och med en del troende judar är mot staten Israel som en jordisk skapelse.

xplosions_over_the_gaza_strip_01_09.jpg

Att många judar är antisionister och ännu fler är mot Israels bombningar och barbari i Gaza är uppenbart med tanke på de judiska protester som formuleras på en mängd håll i världen. En del har jag skrivit om tidigare, men det fortsätter strömma in fler. Många av dem får jag reda på genom den israelisk-palestinska nyhetssajten AIC. Nu är det brittiska judar som protesterar mot Israels barbariska massaker på palestinier i Gaza. Även palestinska och israeliska människorättsorganisationer protesterar.

Demonstrera lördag 17 januari, Göteborg, samling 14:00 på Götaplatsen

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Kildén & Åsman, Jinge, Rawia, Esbati,
Borgarmedia: DN1, DN2, SDS1, SDS2, SDS3, VG1, VG2, DB1, DB2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements