Israelvännerna

Israelvänner finns det minst 4 sorter av. Det finns dels judiska israelvänner i två gupper, dels sådana som känslomässigt har svårt att inte ge stöd till Israel, eller i alla fall har mycket svårt att kritisera Israel. Dels finns judiska sionister och de stöder Israel fullt ut, både politiskt och socialt. Alla sionister tycker inte att Israels handlande i Gaza är okej, men de flesta jag känner till verkar tycka det.

Vidare finns det två grupper av kristna (ja en den del av kanske ska kallas ateister, vad vet jag) och det är Sverigedemokrater och Kristdemokrater och deras religiösa konservativa väljare. Dessa stöder Israel utifrån en antisemitisk och rasistisk kristen ståndpunkt. Nämligen den att det krävs att det utvalda folket ska bo i det utvalda landet för att Messias ska återvända. Det betyder att Messias inte kan återvända till jorden förrän alla judar bor i Israel och för att det ska vara möjligt att tvinga alla judar att flytta dit så måste man se till att Israel finns. Judarna ska alltås tvingas bort från våra länder till Israel. Det kallar jag antisemitism. Från Israels försvarare till sverigedemokrater, kristdemokrater och kristna.

Den andra gruppen är liberalerna (en del av dessa kan ju också vara kristna och ha samma antisemitiska företällningar som högerextrema kristna har) och dessa försvarar Israel utifrån bombprincipen (om det inte är det sedvanliga messiasköret alltså). Bombprincipen har en gång formulerats av den kristne George Bush och brukar kallas ”kriget mot terrorn” och går ut på att alla länder och folk som inte gör som USA och västvärlden säger ska bombas tillbaka til stenåldern. Riktigt varför dessa liberaler, som Fredrik Malm, Fredrick Federley, Dilsa Demirbag-Sten, Per Gudmundson en del andra tycker det är en bar idé att bomba alla med en viss religion eller som är mot USA framgår inte riktigt. Men så liberalt verkar det ju inte vara. Så jag undrar vad de egentligen sysslar med.

De har också en liberal kollega som heter Svansbo, ett namn som syftar på att han har hjärnan i svansen, vilket som ni vet är svårt för en människa och resultatet blir därefter. Han har helt enkelt bestämt sig för att FN är en terroristorganisation och därför är det okej att Israel bombar FN-byggnader. Resten av liberalerna i vårt avlånga land tiger still om ett av nutidens värre övergrepp mot civila. Israels barbariska massmord i Gaza.

Och för den som vill se så finns bilder på det som dessa israelvänner försvarar så finns det här.

Intressant?

Bloggat: Esbati, Jinge, MK, Different Drummer, Lasse, Reza Javid, Radar, Röda Malmö, Intisbloggen, Motbilder,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, AB1, AB2, AB3, DN1,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Demonstrera.

Advertisements
 • Smart Israel är, skjuter de bort barns händer, så kan dessa ju inte slänga stenar mot dem..suck 🙁

 • Laddade upp några bilder från konflikten, dom Media inte vågar visa!

  http://smaklosa.blogspot.com/

  hur kan någon sympatisera med Irael när man ser dom?

 • Kuno

  Svansbo är en ung karriärist. Hans mål är att klättra uppåt och han hoppas att tillräckligt många med inflytande tilltalas av hans dravel och därmed hjälper honom uppåt. Det kan mycket väl bli så, ty det skulle inte vara första gången en ”hack” får en oförtjänt karriär i någon maktsfär.

 • catzy009

  Fruktansvärt att vi inte reagerar mera. Det pågår en massaker där israelerna dödar civila och barn.Det är krigs förbrytelser av högsta graden.Hoppas världen för alltid vänder det blodhungriga Israel ryggen

 • Sofia

  Jag tror att liberalerna håller på dem som har modernast vapen, de måste ju vara mest civiliserade??

 • Ung och ung… även om hans skäggväxt ger vid handen att Eriks Svansbo knappt vuxit från sin mammas tukt och förmaning så är han gammal nog att veta bättre. Den där tukten och förmaningen verkade ju inte ha tagit i alla fall.

 • Ester

  Och hur många judiska sionister känner du till? Hur många judar känner du? 1-10, eller 10-100. Förmodligen inte fler än en. Jag är ganska säker på att jag känner till ungefär tusen gånger fler judar än vad du gör, eller kommer att göra. Jag kan också tala om att bara för att man är jude och Israelvän så betyder det inte att man stöder Israel i allt. Om man inte är Israelvän så betyder det att man är Israelovän. Och vad betyder det? Att man inte vill att Israel ska existera överhuvudtaget, eller? Det finns ett namn för sådana människor också ska du veta. Det är olyckligt att du använder ordet Israelvän. Jag älskar Israel, men kan samtidigt se att vad de gör nu är orimligt och fel. Jag kan vidare påstå att majoriteten av judarna jag känner har exakt samma inställning till Israel som jag har.
  Jag vet inte vilka judar du pratar om, men om vi pratar om unga judar i Stockholm har du extremt fel. Fan vad jag hatar när folk generaliserar. Lustigt nog är det alltid de som vet minst som gör det. Vi är individer med olika åsikter. Alla judar tänker inte på samma sätt, precis som att alla människor inte gör det. Ja, vi är människor lustigt va? FATTA!

 • Är man vän av mänskligheten deltar man i de virtuella upprop
  – det minsta man kan göra- om man verkligen vill göra något för att påverka. Så- väklkommen att hämta amnestys och Avaaz Action online!
  mvh

 • Pingback: I hell-mans v‰rld - Tankar om stort och smÂtt » Lokal parlamentariker om Gazahelvetet()

 • Anders_S

  Ester: Det andra språket min far lärde sig prata var jiddisch. Det första var engelska. Jag känner flera ledningen i Judiska församlingen i Göteborg, en stor del av medlemmarna i Judar för Israelisk-Palestinsk Fred (JIPF) och är själv med i ledningen av Fjärde Internationalen där det som de flesta vet sitter många judar som exempelvis Francois Sabado och Alain Krivine. SÅ du ska nog inte hetsa upp dig över saker du inte vet så mycket om, dvs mig som person.

  För övrigt är jag väl medveten om det finns människor som kallar sig Israelvänner och tycker som du.

 • Ester, att man inte är israelvän betyder helt enkelt att man inte är Israelvän. Inget annat. Själv är jag exempelvis inte Lichtensteinvän, jag känner inget för landet, men det innebär inte att jag anser att Lichtenstein ska utplånas.

  Gällande Israel är det självklart för de flesta att inte vara vänner till landet så länge det är en apartheidstat och ockupationsmakt.

  Jag antar att du är israel eftersom du älskar Israel. Annars torde det vara rena vansinnet.

 • Bra blogg. Härligt att se att så många fortfarande driver frågan om Israels övergrepp och palestiniers rättigheter fast media verkar ha börjat tröttna.

  Ester: att vara israel och ha känslor för Israel är naturligt. Vi är många som vet att det finns judar som tar avstånd från det som just nu händer i Gaza. Problemet enlig mig är att man aktivt måste ta avstånd från det som händerutan en hel hög MEN efteråt. Israel bär ansvaret för den utveckling som skett genom sin ockupationspolitik. Det är sorligt att du känner att man antingen är Israelvän eller Israelovän men det är precis det som är meningen, är man inte för allt Israel tar sig för blir man kallad antisemit och är man dessutom jude kallas man självhatare.