Bolivia och Venezuela bryter med Israel

Det fattiga Bolivia visar vägen för världen. Man skickar hjälp till gaza och bryter alla diplomatiska förbindelser med Israel. Samtidigt undersöker man också hur man ska kunna ställa Israels ledare inför rätta i Internationella Brottsmålsdomstolen (ICC) för krigsbrott. Även Venezuela deltar i Bolivias försök att ställa de israeliska krigsbrottslingarna inför rätta och har brutit de diplomatiska förbindelserna med Israel. En del anser till och med att Venezuela är bättre araber än arabernas ledare är.

Vi i Sverige kan också visa Israel var skåpet ska stå. Vi kan se till att gazaborna kan försvara sig ordentligt genom att leverera ordentlig utrustning till dem som Röda Malmö föreslår. Luftvärnsrobotar exempelvis. Dvs motsatsen till det USA och västvärlden verkar vilja göra. De vill stoppa vapenleveranser till Palestina, men det riktiga vore ju att stoppa vapenleveranser till Israel. Det är Israel som är skurken i det här, inte palestinierna. Det är de senare som blir mördade och Israel som är mördaren och krigsbrottslingen. Det är mördaren som ska fråntas vapnen, inte offret.  Vi kan också bojkotta Israel och där ingår självklart att tennismatchen mot Israel i Malmö måste stoppas. Och Sverige kan förstås göra som Venezuela, utvisa Israels ambassadör och sedna bryta de diplomatiska förbindelserna

Även Qatar och Mauretanien följer nu Venezuela och Bolivias exempel. När är det dags för Sverige och EU?

Intressant?
Bloggat: Esbati, Jens Holm, Björnbrum, Helena Duroj,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, DN, SDS1, SDS2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Tror knappast att Israel skulle våga angripa på det här viset, om palestinierna hade haft bättre vapen. Tyvärr har Israel för stort stöd i Sverige och det kan vara en av anledningarna till att Sverige inte ser regeringen göra det enda rätta, att bryta med Israel och gå i ledning för en bojkott av Israel i alla sammanhang. Istället har vi högerpolitiker som går ut i media och menar att det inte är rätt väg att bojkotta Israel, de har plötsligt blivit försvarsadvokater för Israel och dess terror.

 • Lars

  Jag blir faktiskt ledsen när jag läser dina krigiska åsikter. Det palestinierna behöver är inte vapen utan en ledning som prioriterar samtal och förhandlingar framför ökat våld.
  Fred i Mellanöstern kan inte nås med vapen utan med en vapenvila som i sin tur kan ge en chans till medling. Borde vi inte lärt oss detta nu?
  Den palestinska saken behöver inte fler dödade och absolut ingen upptrappning av kriget, vad än ”Röda Malmö” tycker om saken.
  Ingen mor skall behöva begrava sina barn bara för att några tycker att våldet är ärorikt och en användbar metod för att skapa fred.
  Att skicka vapen till Hamas bidrar verkligen inte till en fredlig lösning av konflikten.
  Jag är medveten om att du inte kommer att publicera detta men du kan väl ändå tänka efter litet och kanske känna åtminstone lite sympati för de plågade människorna i regionen?

 • Det verkar ju helt vettlöst att skicka mer vapen till Gaza. Som att hälla bensin på en brasa. Jag hoppas verkligen inte det finns folk på vänsterkanten som argumenterar för något som leder till fullskaligt krig i Mellanöstern.

 • Fullskaligt krig? Du föredrar alltså att ett folk angrips men inte inte får rätten att skydda sig? Hur såg du på sveriges vapenleveranser till Finland under kriget mot kommunist Sovjet? Man måste välja den svages sida, och det är palestinierna

 • Lars jag tror vi har insett vid det här laget att Israel inte vill ha fred. Vi har sett att det enda de gjort är tala om fred, men inte verkligen velat ha fred. Fred kräver uppoffring och kompromiss, något som Israel inte är benägna att göra.

 • Nu kan vi förstås inte skicka vapen till Gaza, vi kan ju inte ens skicka mat, plast, mediciner, papper, läkare eller journalister dit. Men det vore ju tveklöst en symbolisk aktion (som precis som ”Stoppa Matchen” knyter an till 70-talets kamp för fred och rättvisa) som förtydligar att det här inte är en fråga om något krig utan en ren massaker – Gazaborna har ju ingen möjlighet i världen att försvara sig från Israels bombräder.

  Tänk föresten om situationen vore omvänd. Tänk om Hamas mitt i vapenvilan drog igång en slags Tet-offensiv och sprang fram ur hemliga tunnlar mitt i Jerusalem, Tel Aviv, Haifa etc. och började massakera Israeliska politiker, militärer och civila. Tusen döda på ett par veckor, tusentals skadade. Hamas har i ett enda svep tagit total kontroll över flera Israeliska städer, varken förnödenheter, läkare eller journalister tillåts ta sig in. Man förkunnar att man inte kommer att ge sig innan dess man krossat den israeliska militären och de högersionistiska partierna, om det så skall krävas tiotusen civila offer!

  I det läget, skulle då hela jävla världen sitta och se på? ”Nämen bojkott, är inte det lite vääääl extremt?”, ”Hamas har ju faktiskt rätt att försvara sig, Israel bombade ju trots allt en Hamas-ledares hus härom månaden”.

  Tror inte det va…

 • Mikael Wallgren

  Jag tackar Gud för att moderaterna har hand om UD och inte folkpartiet! Detta här är kanske inte helt radikalt, men mycket längre kan man knappast begära att en utrikesminister i en regering där sionistiska folkpartiet ingår ska dra det:

  http://carlbildt.wordpress.com/2009/01/17/nodvandig-vapenvila/

 • Bra, Lars! Det vi kräver är som sagt att inga vapen skickas till Israel. Att Sverige avbryter sitt militära sammarbete med Israel. Att Volvo slutar sälja lastvagnar som Merkhava-stridsvagnarna forslas på. Inga vapen till konfliktområdet!

 • Pingback: TOKBLOGGARNAS SENASTE OM ISRAEL()

 • Anders

  Så länge Sverige inte avbryter allt utbyte med Israel (vilket vettvillingen Chavez har gjort) ska tennismatchen definitivt inte ställas in.
  Som tur är styrs inte svensk utrikespolitik av galna idioter som Chavez.

 • Nej, den styrs av galna idioter som Reinfeldt och vetvillingen Björklund. Visst kändes det skönt att få använda sådana roliga ord?

 • Anders

  Hampus: Till skillnad från Reinfeldt och Björklund stämmer dessa ”roliga” ord väl in på Chavez.

 • Pingback:   Rätten till självförsvar — Mullvaden()