Israel avbryter bombningar – men stannar kvar i Gaza

Israels ensidiga utlysande av ett bombuppehåll är ingen egentlig vapenvila. Det är ett tillfälligt eldupphör som kan brytas varje gång Israel tycker att det är lämpligt och anser sig ha anledning till att bryta det. Dvs palestinierna är helt utlämnade till ockupationsmaktens goda vilja. Eller som Esbati skriver, det handlar om en paus och omgruppering i mordfabriken.

Palestina utlyser samtidigt en ensidig vapenvila från sin sida och ger Israel en vecka på sig att dra tillbaka trupperna från Gaza. Något som förmodligen inte kommer att ske, utan Israel kommer säkerligen att ge Esbati helt rätt. Om Israel stannar kvar i Gaza innebär detta faktiskt att palestiniernas livsutrymme krympts ytterligare lite mer av den ockuperande kolonialstaten Israel. Vilket naturligtvis är helt oacceptabelt.

Intressant?
Bloggat: LOKE, Jinge, Motbilder, annarkia,
Borgarmedia: SVD, DN1, DN2, DN3, SDS, AB1, AB2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements