Dilsa Demirbag-Sten försvarar massmordet i Gaza

Ja, hon gör ju inte direkt, utan genom att misstänkliggöra en del av dem som kritiserar Israel. Dels handlar det om Andreas Malm som hon försöker utmåla som antisemiternas antisemit. Något som naturligtvis faller platt till marken när man läser vad han skrivit i denna fråga, Kväljande antisemitism. Det intressanta när jag postade den artikeln på min blogg blev jag anklagad för att vara antisemit av ett par ökända bloggare med svårigheter att avgöra vad som är antisemitism och vem som är antisemit, nämligen Jonatan Leman och Kamferdroppar. De anklagade mig, men Andreas Malm var samtidigt ett undantag i vänstern. Han var inte antisemit. Hur de fick ihop detta begriper jag inte riktigt.

Nu går Dilsa Demirbag-Sten ut i samma anklagelser och det är naturligtvis lika befängt och utan fog som när Leman och Wiberg på Kamferdroppar kritiserade mig. Och hur ska ”antisemit”-larmarna egentligen ha det det? Ena stunden är Malm ingen antisemit, för att i nästa stund vara den värste. Det finns faktiskt ingen som helst trovärdighet i deras resonemang. Nog för att Malm har lite väl romantiska uppfattningar om muslimska organisationer som Hamas och Hizbollah, men det gör honom inte automatiskt till en antisemit. Oavsett var dessa organisationer står i denna fråga.

Sedan ger hon sig på Jinge och hävdar att han skapat en hemvist för antisemitismen på internet och i bloggvärlden. Det är ju naturligtvis bara samma dumheter som i fallet Andreas Malm. Jinge är precis lika lite antisemit som Malm även om jag tycker att Jinge ibland upplåter utrymme till en person som jag personligen tycker går över gränsen ibland, Lars Wilhelmsson. Något som ju är lätt att göra.

Till Dilsa Demirbag-Sten vill jag påpeka att vi i den svenska vänstern oftast är mycket noga med att påpeka att judar och judendomen inte är skyldiga till Israels massmord och brutalitet. Det vore kul att det uppmärksammades lite också. Det är trots allt den dominerande inriktningen inom den svenska vänstern och inte tvärsom som Demirbag-Sten och en del andra tycks ha fått för sig.

Dilsa Demirbag-Sten är i artikeln noga med att påpeka att hon är kurd och därför vet vad hon talar om. Jag vill då bara nämna det faktum att flera av de som stod bakom den storturkiska nationalistiska och rasistiska ideologin var kurder. Och att kurder aktivt deltog i folkmordet mot armenier i början av 1900-talet som blev en konsekvens av bland annat den storturkiska ideologin. Så frågan är vad Demirbag-Stens kurdiska ursprung har gett för erfarenheter egentligen? (Ja, jag vet och förstår att kurder blivit och blir förtryckta av den turkiska staten och militären, men det innebär inte att de själva måste vara oskyldiga.) För drog hon den vettiga slutsatsen av att Turkiet förtrycker hennes folk skulle hon ju försvara de förtryckta palestinierna, inte tvärtom.

Dilsa Demirbag-Sten är i slutändan inget annat än ytterligare en av dessa förutsägbara islamofober som förringar Israels ockupation och förtryck. En av de som har förutfattade meningar och igenproppade öron. Men för sakens skull, det finns en ökande antisemitism på grund av Israels agerande. men den finns inte hos vänstern. Det vore bättre om sådana som Demirbag-Sten istället för att anklaga de oskyldiga anklagade de verkliga antisemiterna.

Intressant?
Bloggat: Bjereld, Annarkia, Esbati, Lasse, Queen of Light,
Borgarmedia: AB, DN, SVD, SDS,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Demonstrera för Palestina. Göteborg 24 januari klockan 14:00 på Götaplatsen.

Advertisements
 • Martin

  Det fina med att vara socialist: De är räddare för dig, än vad du är för dem.

  Detta märks tydligt på hur de kommer med allehanda krystade och långsökta angrepp. Inga framstår så desperata i sina argumentationer som högerfolket på nätet och i media. Att medvetet misstolka motståndaren, att blåsa småsaker ur proportion osv är desperata debattknep som utgör större delen av högerdebatten.

  Men taktiken är ju effektiv så till vida att den tvingar vänsterfolk att hela tiden bemöta nonsens och satsa krut på sådant.

 • Men taktiken är ju effektiv så till vida att den tvingar vänsterfolk att hela tiden bemöta nonsens och satsa krut på sådant.
  Martin nåt man ska överväga oftare än man tror.

  Finns bla en extreme nyliberal som man skulle kunna få för att nån hyrt in för att komma med korkade kommentarer. Men fean tro nån från högern skulle vilja bli förknippad med dennes kommentarer.

 • Dilsa kör alltid med samma försvarsstil, hon är inte islamofob, för hennes släktingar är ju muslimer. Samma skitsnack hör man av andra, som inte talar mot muslimer men mot Islam och de dåliga aspekterna av Islam..bla bla bla…

 • 1. Varken jag eller Jonathan har anklagat dig för att vara antisemit (och jag vet inte HUR MÅNGA gånger jag har tvingats påpeka detta). Däremot har du anklagat mig för att uttrycka antisemitism.
  2. Dilsa D-S kallar inte Andreas Malm för antisemit någonstans i artikeln överhuvudtaget.
  3. Satsa ditt krut på att bekämpa det hon beskriver i artikeln istället. Eller menar du att det hon skriver genomgående är lögn? Här finns en namninsamling mot antisemitismen man kan skriva på: http://www.namninsamling.se/index.php?nid=2778
  Kristoffer Ejnermark är en av de som haft den goda smaken att skriva under.

 • Anders_S

  Charlotte: Jag upplevde att ni gjorde det. Jag är väldigt känslig på den punkten. Men jag ska inte hävda det nån mer gång. Det får vara slut på käbbel nån gång.

  Jag menar att hon har fel i båda de exempel hon tar upp, men inte nödvändigtvis helt fel rent generellt. Men problemet är ju att hon anklagar fel människor och det finns ingen anledning att ta hennes artikel seriöst i det läget.

 • Jag har förstås en annan åsikt om Dilsas artikel, men låt oss inte diskutera det (det leder nog ingenvart).
  Tack för din namnunderskrift! (Ja inte för att det är jag som har tagit initiativet till listan, men ändå…)

 • Pingback: Dilsa Demirbag-Sten tar guilt by association till helt nya nivåer « Utsikt från höjden()