Häv belägringen av Gaza

Det är inte bara jag som säger det, utan även Sveriges utrikesminister Carl Bildt och EU:

Samtidigt uttryckte EU tydligare än någonsin kravet på att belägringen av Gaza måste upphöra omedelbart.

– Det är en förutsättning för att den bräckliga vapenvilan skall kunna stabiliseras, förklarade Bildt.

Han (och EU) är därvidlag betydligt klokare än den mängd Israel-fanatiker som vi ser på Svenska Dagbladets ledarsida, i tvivelaktiga demonstrationer i Malmö osv. Samtidigt ser vi också öppningar för att EU kan tänka sig att börja prata med Hamas. Vilket naturligtvis är ytterligare en förutsättning för att kunna komma framåt i Palestinafrågan.

Alltså, för att komma vidare måste Hamas inkluderas i samtal, isoleringen av Gaza brytas och Israels krigsbrott utredas i någon internationell domstol. Så kan man sedan gå vidare mot en framtid med rivning av murar, utrymning av bosättningar, rätt för flyktingar att återvända, tillbakadragande av Israel från ockuperat område osv.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, VG1, VG2, DB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements