Israel går från klarhet till klarhet, eller?

Först bombar man skolor, FN-byggnader, läkare, moskéer, hjälpsändningar, evakueringsfordon, ambulanser, journalister osv. Sen trakassserar man diplomater och som grädde på moset har man nu skjutit en solidaritetsaktivist på Västbanken:

Varje fredag klockan 12, lokal tid, samlas byborna i Ni’lin på olivfälten och går sedan i en gemensamt protesttåg mot muren. Dagens demonstration var till en början fredlig men stämningen blev snabbt hätsk när gruppen konfronterades av israeliska soldater.

– Vi var på väg tillbaka när de började skjuta gummikulor och tårgas. Plötsligt hörde vi att de använde skarp ammunition, säger väninnan Thea Lundqvist till SvD.se.

Svenskorna tog skydd bakom ett olivträd, men en kula träffade 31-åriga Ulrika Andersson i vaden.

Så att solidaritetsaktivisterna ska få lära sig hur det är att vara palestinier på riktigt. För på palestinier skjuter ju israeliska soldater när, hur och var de vill.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • Tur hon överlevde, tror jag läst om två västerlänningar som mördats när de försökte skydda palestinier.

 • fanta

  Bojkotta israelisk technologi! Sluta använda datorer som innehåller Intel processor!

 • Johnny faktum är att de som mördades förra gången sköts eller kördes på av israeliska grävmaskiner, de sköt inte eller kastade saker mot israeliska armeen.
  IDF tror inte på ickevåld, utan många där är barn till terrorister från Irgun och Hagganna eller barnbarn. Andra är lojala till bosättarna, de har inga andra tankar än att det är Guds vilja att de ska äga hela landet. Ickevåld hjälper inte mot sådana individer, lika lite som det hjälpte mot män som Saddam eller Hitler

 • Johnny

  Du säger att de Israeliska soldaterna låter guds vilja styra deras handlingar. Det stämmer ju givetvis inte då endast cirka 25% av Israels befolkning är religiös.

  Palestinierna är betydligt mer religösa och bokstavstrogna. Palestinierna säger ju att landet är muslimskt och tilldelat dom av dersa gud. Det är vad det predikar i tidningar, moskeer, skolor, filmer och annan media.

  Palestinierna har utfört oräkneliga terrordåd under 1900-talet. I stort sett samtliga offer har varit civila. Palestinierna har inte bara terroriserat Israeler. Även Europeer och andra har blivit utsatta för PLO’s terrorattacker i Europa under framförallt 70-och 80-talen. Hamas predikar öppet att endast våld är den metod de avser föra sin kamp med.

  Det stämmer inte alls det du skriver att det demonstranter nyligen kördes över med grävmaskiner. Det är ren lögn.

  Som jag skrev: titta på videos på YouTube ifrån dessa demonstrationer.

 • Johannes

  Men käre tid Johnny!!!
  Hur otroligt empatilös och kall kan man egentligen bli?!
  Det här handlar om människor som försöker göra sina röster hörda! Människor!
  Och du lyckas på något märkligt vis i ditt huvud rättfärdiga användande av SKARP ammunition! Och detta mot obeväpnade människor i en ockuperad stat!
  Det är tragiskt.
  Du(Johnny) behöver KÄRLEK i ditt liv. Jag hoppas av hela mitt hjärta att någon kan älska dig.

 • Johnny har naturligtvis missat att den israeliska arméns chefsrabbin delade ut pamfletter till soldaterna där det stod att ”inte en millimeter mark” fick återlämnas till palestinierna.

  http://www.haaretz.com/hasen/spages/1058758.html

  Märkligt annars att Johnny inte hört talas om Rachel Corrie, judinnan och fredsaktivisten som kördes över av israeliska bulldozers.

  Palestinierna behöver bara luta sig mot internationell rätt och FN:s resolutioner. Behövs ingen religion för att rättfärdiga kraven där.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Rachel_Corrie

  Att Israel skapades av terrorister är inget nytt. Utrikesminister Tzipi Livnis föräldrar var terrorister inblandade i sprängdåded mot Hotell King David. Premiärministern Yitzkak Shamir dödade FN:s medlare Folke Bernadotte. Osv.

  Terrorism är det medel med vilket den israeliska staten byggdes.

 • Rachel Corrie blev mördad av Israel genom att bli överkörd av en Bulldozer. Hennes brott? Hon försökte förhindra att människors hus skulle rivas och människors rättigheter berövas. Hennes brott: det hon mördades för: hon tog parti för palestinierna. Efter det försöket Israels-propaganda maskin besudla hennes minne genom att försöka göra henne till terrorist.

  Så går det till. Inte ens när de är döda går de säkra.

  (Jonny ovan. Hamas erkänner tvåstatslösningen och predikar inte alls öppet att det endast är våld som är deras metod. Hamas går att kritisera och ska kritiseras, men baserat på fakta och den kontext de befinner sig i. Du är en patetisk liten människa som göder hat med lögner. Sen måste det sägas att vad jag vet så har två ISM-aktivister dödats av Israel. Den ena var Rachel Corrie. Men, Jonny, om du nödvändigtvis ska ta terrorism under 1900-talet minns då detta. De första som bombade caféer, bussar, skickade brevbomber var sionistiska terrorister innan staten Israels uppkomst 1948. Terrorism hjälpte till att skapa Israel och är idag Israels sätt att ”försvara sig”. Israel förtjänar ingen respekt.)

 • Pingback: Ockupationsmakten Israel visar sitt sanna ansikte « Röda Berget()

 • Johnny

  Rachel Corrie dog eftersom hon valde att ställa sig framför en bulldozer under arbete. Hon vägrade att avlägsna sig trots upprepade varningar. Hon valde sedan i den sista fasen att ställa sig så nära bulldozern att chauffören inte längre kunde se henne, och antog att hon hade flyttat på sig. Det finns ingen orsak att skylla hennes handlande på någon annan än henne själv.

  Rachel Corrie har ingenting att göra med det som jag argumenterade om med Bahlool. Syftningen i hans kommentar var sådan att han påstod att Israels militär alldeles nyligen skulle ha dödat någon med shaktmaskiner.

 • Johnny

  Uffe du är väldigt felinformerad vad gäller hamas.

  Du skrev: ”Hamas erkänner tvåstatslösningen och predikar inte alls öppet att det endast är våld som är deras metod.”

  Nu tittar vi på hamas programförklaring, särskilt följande paragrafer:

  Artikel 13:

  ”Initiatives, and so-called peaceful solutions and international conferences, are in contradiction to the principles of the Islamic Resistance Movement”

  ”There is no solution for the Palestinian question except through Jihad. Initiatives, proposals and international conferences are all a waste of time and vain endeavors”

  Är du fortfarande lika tuff i munnen tuff-Uffe?

 • Anders_S

  Johnny: Du hänvisar till gamla saker som Hamas i praktiken har övergivit. Ungefär som kravet på republik i socialdemokraternas partiprogram.

  Men mitt inlägg handlar inte om Hamas så inga mer inlägg i någon diskussion om Hamas kommer att tillåtas.

 • Z

  Edit: Tog bort mitt eget inlägg, off-topic 😀

 • Om det som står i GP är sant:

  ”plockade ut kulan, som enligt Ulrika var 22-kalibrig”

  Så är hon knappast beskjuten av Israelerna, 22LR är en sportskytte kaliber som är lämplig att jaga småvilt med. Så hon har nog snarare blivit skjuten av en palestinier

  http://www.gt.se/nyheter/1.1449964/ulrika-fran-goteborg-skjuten-pa-vastbanken

 • Nadia

  Jag hoppas att det går bra för Ulrika. På samma sätt som jag hoppas att vår regering och EU kallar upp alla Israeliska ambassadörer och protesterar skarpt och avbryter all militärt och vapen samarbete.

 • Kräv Ansvar och en oberoende utredning!
  Såg en Etikett på resterna av en USA-made missil ..

  som dödade tre ambulanspersonal och ett barn. USA har ansvar för att stödja utredningar om missbruk av amerikanska vapen i attacker mot civila. Vädja till sekreterare Hillary Clinton och ambassadör Susan Rice att stödja en oberoende utredning! Klicka och maila- eller skriv ut och posta här:

  http://takeaction.amnestyusa.org/siteapps/advocacy/index.aspx?c=jhKPIXPCIoE&b=2590179&template=x.ascx&action=11644&tr=y&auid=4461028

  Av vilken anledning ställs inte brottslingar inför rätta- oavsett etnicitet? Såväl personer i hamas som israels militärjunta.

 • Sofie

  @ Arne
  IDF använder regelbundet 22-kalibriga skarpa vapen mot demonstrationer.

  http://www.sott.net/articles/show/172754-IDF-uses-live-ammunition-to-break-up-West-Bank-demonstrations

 • Arne är ett troll, han klistrar in exakt samma text på blogg efter blogg. Typisk Hasbara vad det verkar som.