Jag känner i alla fall en som nitat Ingmar Johansson

Min svärmor. Det hände när de var små och gick i samma skola. Ingmar Johansson var två år yngre än min svärmor och jag tror det var så att han försökte sno hennes mat. Det skulle han inte ha gjort. Hon gav honom en propp, en smäll helt enkelt. Han gav förstås upp direkt. Det skulle jag i alla fall ha gjort. Min mycket sociala och trevliga svärmor är inte att leka med.

I övrigt har jag ingen som helst relation till Ingmar Johansson eller boxning. För mig är den typen av sporter barbari.

ingo1.jpg

I media: SVD1, 2, 3, 4, 5, 6, DN1, 2, 3, AB1, 2, 3, 4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
 • Jan carl?®n

  Vad var det för stort med Ingemar Johansson. Han slog ett antal människor medvetslösa genom legaliserad misshandel på 50-talet. Tjänade pengar på det som han inte ville skatta för så bosatte sig i USA. När på ålderns höst skadorna av boxningen började ge sig till känna gick det däremot bra att bo i Sverige och få skattefinansierad vård.

 • Mia

  Inte illa av din svärmor att knocka en blivande världsmästare i tungviktsboxning!

 • Bengt

  Även jag känner en som slagit ner Ingo.
  Det hände efter det att Ingo kom hem från matchen mot Cavici i Bologna. Han som slog heter Jaakko Hiljanen.

 • Hehe kanske det var din svärmor somfick honom att börja med boxning;). Han ville ha hämnd, började träna och blev kändis.

  Jag tycker mig se att en massa boxare har skador som leder till sjukdomar på ålderns höst som tex Muhammed Ali mm.

 • robbam

  allt har sitt slut villa i frid champ

 • Robert

  Jan Carlén, den du ska kritisera när det gäller skatten är väl knappast Ingemar Johansson, eller för den delen idrottare som Anja Pärson, Pernilla Wiberg, Christian Olsson, m.fl. som bosätter sig utomlands. Med det svenska skattetrycket är det helt omöjligt att bo i Sverige om man råkar hamna i ett sådant lyckosamt läge att man under några få år har väldigt höga inkomster. Bor man kvar i Sverige i det läget, och betalar 60 % skatt, så är man enbart korkad. Den kritiken bör snarare riktas mot våra politiker, och i synnerhet då mot socialdemokratiska bidragspartiet, som tycker att skatterna kan höjas i oändlighet.

 • Bengt Lindstrom

  Så du finner det inte barbariskt av din svärmor att puckla¬®
  på en två år yngre svältande Ingo?

 • Johan

  Jan Carlén, vad som var stort med Ingemar Johansson? Han vann den största titel en idrottsman kan vinna, han gjorde något någon annan svensk aldrig någonsin varit nära att klara av och förmodligen aldrig kommer vara i framtiden heller. Och om han bodde i USA för att ”han inte ville skatta” vet inte du ett jävla skit om, och om han flyttade hem för att sjukvården är gratis här vet du inte heller ett jävla skit om. /*personangrepp, borttaget*/ #AS

 • 1970 bodde jag i Olskroken, och Ingo brukade titta in på Olskrokstavernan ibland. Han var en trevlig och mycket folklig prick, och ingen av oss som mötte honom på den tiden hade den minsta lust att slå honom på nöten!

 • Anders_S

  Han var säkert trevlig. De var barn och han försökte väl busa med henne.

 • Djoser was here

  Måste få säga ensak till Jan carl?®n här.
  ”Vad det är för stort med Ingmar johansson?”
  Det kan jag säga dig att han är väl den som satte Sverige på kartan vad det gäller boxningsvärlden och det hyllade nog alla svenskar av den dagen han vann titeln sen att han blev vän med Floyd efteråt säger väl oxå en del om hans person det tycker ju jag iallafall och jag är nog inte ensam om det.
  Sen att han flyttade till USA får väl han göra som han vill och att han flyttade hem igen kanske var för att han ville vara sina med sina nära o kära.

  Vila i frid Champ

 • Ingemar Falk

  Min morbror bjöd mig en gång på en amatörboxningsgala i början på 50-talet. Han vann förresten juniorsm i tungviktboxning något år. Inge Lundqvist. När vi satt på boxningen kom Ingo in. Det ställdes fram en stol i gången nära ringen åt honom. Jag tror han kom för sent för att se sin bror Rolf i ringen. Rolf vann nog den gången tror jag. När Ingo kom in morsade han på min morbror. Det kändes som han morsade på mig.
  Det hände att jag såg Ingo vid Näsets badplats i Göteborg vid denna tiden också. Han brukade sitta där omgiven av brudar.
  Jag tror att Ingo efter VM-matchen 1959 var den i världen mest kände svensken några år. Säkert fanns det svenska affärsmän som tjänade pengar på hans seger.
  Jag bodde på Söder i Stockholm när matchen gick och hörde den på radion på natten. Efteråt kunde jag inte gå och lägga mig utan jag gick ut och gick på stan. Det var många människor som var ute och gick omkring och jublade åt varandra.
  /Ingemar F