Passiva regeringar och folkliga protester

Det är vad prästen Kjell Jonasson skriver i Aftonbladet med anledning av Israels barbariska massaker på civila Gaza-bor och totala förstörelse av Gazas infrastruktur:

Skälet till den passivitet och oförmåga från FN, EU och inte minst USA:s sida att stoppa kriget ser många som en logisk följd av den isolerings- och bojkottpolitik som följde på det demokratiska valet av Hamas 2006. I stället för att då ta initiativ och försöka med dialog och påverka den pragmatiska delen av detta religiösa parti (som t ex skedde i Turkiet med det islamistiska partiet där) så fängslades deras ledarskap av Israel utan nämnvärda protester. Vad en sådan oprövad dialog kunde lett till kan ingen veta, men flera konkreta bud om vapenvila och politiska uppgörelser har getts men avvisats och när en palestinsk samlingsregering kom till stånd så erkändes den knappast av någon. Med fredssamtal och ”vägkartor för fred” som gått i stå och blivit ”en väntan på Godot” ser det ut som man nu, när palestinierna är så bittert splittrade, åter försöker reducera dem till ett humanitärt problem.

Passiviteten från västvärldens regeringar och makthavare var och är verkligen förfärlig. Det var medlöperi till massmord. Genom att inget göra och i praktiken inget säga så godkände västvärldens regeringar massakern på civila i Gaza. Det är som jag ser det stöd till massmord, stöd till krigsbrott och helt oförlåtligt.

Däremot gick vanliga människor i väst ut i jättedemonstrationer i mängder med städer. Det är uppenbart var den folkliga solidariteten finns nånstans och vilken sida i konflikten vanligt folk stöder. De förtrycktas.

Israels regering är dessutom de som borde åtalas. Inte de människor som visat solidaritet med det plågade palestinska folket.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Röda Malmö, Annarkia, Röda berget,
Borgarmedia: VG1, VG2, DB1, DB2, DB3, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Passiva regeringar och folkliga protester”

  1. Det är ju inget nytt. Folk som har stöd för Islamiska partier, är alltid fienden, se bara på Algeriet och fallet med FIS. Skillnaden den här gången är dock att fler har öppnat sina ögon för Israels terror och det ledde till de stora demonstrationerna.

  2. Bra skrivet!
    Kräv Ansvar och en oberoende utredning även när det handlar om krigsmaterial kan jag tycka!
    Såg en tikett på resterna av en USA-made missil ..

    …som dödade tre ambulanspersonal och ett barn. USA har ansvar för att stödja utredningar om missbruk av amerikanska vapen i attacker mot civila. Vädja till sekreterare Hillary Clinton och ambassadör Susan Rice att stödja en oberoende utredning! Klicka och maila- eller skriv ut och posta här:

    http://takeaction.amnestyusa.org/siteapps/advocacy/index.aspx?c=jhKPIXPCIoE&b=2590179&template=x.ascx&action=11644&tr=y&auid=4461028

Kommentarer inaktiverade.