Kvinnor överrepresenterade

I motsats till i de flesta sammanhang så var det fler kvinnor än män bland de som fick Stora Bloggpriset. I fem av sju kategorier var det kvinnor som tog hem priset, endast när det gällde sport och fritid samt prylar och teknik vann män.

Till och med kategorin politik vanns av en kvinna, Emma ”opassande” Andersson. Att modekategorin vanns av en kvinna var ju inte direkt oväntat och att sport och fritid vanns av en man inte heller så oväntat, för i den kategorin fanns bara män nominerade. Kategorin livstil vanns av en kvinna liksom vardagsbloggar. I det senare fallet i konkurrens med en mycket läst blogg, skriven av en man.

Kvinnor tog alltså storslam i Stora Bloggpriset och det är ju något som är intressant i sig själv som jag ser det. Kan det vara så att bloggsofären är mer jämställd än resteen av samhället och i så fall får man nog säga att vi har en hel del att tillföra till den svenska debatten.

Kan också konstatera att göteborgare är lite överrepresenterade bladn vinnarna. Marcus Birro är visserligen utflyttad göteborgare, men han håller på ÖIS (visserligen ett dåligt val, men i alla fall från Göteborg) och en annan, Husmusen är icke-göteborgare som bor i Göteborg. 2 av 7 är definitivt en högre andel än Göteborgs andel av den svenska befolkningen.

Noterar också att jag blev flitigt fotograferad i min fina palestinahalsduk.

Intressant?
Bloggat: Jinge, EngströmMattias Svensson, Swartz, UpplystNedsläckt, FarmorGun, Klamberg, Hanna Fridén, BaraBen,
Borgarmedia: AB1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
  • Om man ska ägna sig åt att räkna könsorgan så trodde jag det mest jämställda var lika många. För 5-2 till kvinnor eller 5-2 till män måste väl vara lika illa eller har jag förstått jämställdhet fel?