Sko-attacken

Israels ambassadör har blivit utsatt för en skoattack. Något som upprört många borgerliga skribenter och bloggare. En del till och med anser att det är att hatbrott. Naturligtvis är det inget hatbrott, utan en helt legitim protest mot Israels brutala övergrepp och massake i Gaza. En protest, med glimten i ögat, mot Israels ockupation av palestinskt land. Som Andreas Malm skriver:

”En gymnastiksko i magen gör inte ont. Den talar symbolspråk: vi accepterar inte blodbadet i Gaza. Vi vägrar upprätthålla normala förbindelser med er ockupationsmakt. En sko är det minsta ni förtjänar”

En skoattack inspirerad av exemplet i Irak när en journaliist kastade en sko på George Bush. Det absurda är att samma borgerliga skribenter som betraktar skoattacken, eller dojningen, som rasistiskt ofta visar förståelse för de rasistiska utrop och tillmälen malmöpolisen använt sig av i sin yrkesutövning. Det brister i logik, konsekvens och konsistens i de borgerligas resonemang. De resonerar på ett sätt som inte hänger ihop.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Jinge, ClaesKrantz, Annica Tiger, Johan Persson,
Borgarmedia: NM1, NM2, NM3, NM4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Z

  Dock skall det ju noteras att det tydligen var böcker också. Att kasta såpass hårda saker så att det faktiskt träffar någon kan ju ses som allvarligare än en protest, men ja, det är ju uppenbart att det är menat som en protest, inte ett våldsdåd.

 • Pingback: En sko kastad mot Israels ambassadör - Han blev Dojad! « Röda Berget()

 • Vissa är väl mer lika än andra, därför det är ok att kalla alla för antisemiter och rasister, om de gör nåt mot Israel. Vad är man då när man kastar sko på Kinas ledare? Det hände ju också. Är man rasist när man kastar skor på Bush och man är irakier? De borgerliga har aldrig varit konsekventa i sitt skrivande och det kommer knappast att ändras den närmaste tiden.

 • skaraborgaren

  Även böcker alltså? Nå det skrivna ordet väger ju tungt så varför inte?

 • Det roliga här är ju att skon blev sulad.

 • eye

  I Uppsala blev han tydligen också utsatt för hån och protester under ett möte med Livets ord. RKU och några palestinier tog sig in på mötet. Finns filmat här:

 • Pingback: VSF på frammarsch «()

 • Proportionalitet har aktualiserats i detta sammanhang. Just de som upprörs av en kastad sko skiter totalt i att Gaza bombas sönder och samman. Myggor och kameler? Virus och blåval! Det är analys på federleynivå vi ser; och människor i allmänhet är mycket riktigt obeskrivligt korkade.