Skånepolisens problem fortsätter

Det visar sig att de olämpliga namnen i den skånska polisens utbildningsmaterial funnits där sen år 2002 då några elever på utbildningen skrev in dem. Att ingen reagerat förrän nu tyder på att detta är ett djupare problem inom den skånska polisen än vad som tidigare varit uppenbart. Naturligtvis finns det gott om poliser som inte accepterar den typ av rasistiska och olämpliga namn som använts, ”Neger Niggersson” och ”Oskar Neger”, men det faktum att man sen 2002 haft namnen i utbildningsmaterialet utan att någon klagat gör det hela lite uppseendeväckande.

Det senaste mindre lämpliga uppträdandet i Skånepolisen är det uppenbara förakt som kriminalpolisen visade när det rapporterades om en transsexuell persons självmord. en händesle som nu anmälts av gaypolisföreningen.

Rikspolischefens propgandakampanj med besök i Rosengård är knappast något som hjälper mot den här typen av attityder inom polisen. Syftet med besöket är att släta över och dölja polisens bekymmer. Det behövs betdyligt mer för att komme tillrätta med polisens problem. Dels måste det hela utredas ordentligt, dels måste polisens utbildning förbättras.

Dessutom bör man fundera över alla uteblivna och nedlagda utredningar kring dessa händelser inom polisen och fundera på om det inte är så att det är dags för en oebroende myndighet som ska utreda polisers eventuella brott. Det verkar inte så välfungerande som det är idag.

Och kanske ska utredningarna som nu sker även omfatta andra polisdistrikt än Skåne. För det är inte bara Skånepolisen som verkar ha ett olämpligt vokabulär, utan det ser ut att finnas även i andra polisdistrikt där en chef kallat en underlydande för ”stationshora”. Och det finns även polisproblem av lite annat slag.

Intressant?
Bloggat: Röda Berget,
Borgarmedia: SDS1, 2, 3, 4, SVD, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: trollhare()

  • alf

    Jo, han har en hel del att jobba med rikspolischefen…
    tolerans, solidaritet, broderskap, professionalitet, medmänsklighet m.m.

    Alf