Bra att regeringen inte kör Saab

Saab är inga miljövänliga bilar. Det är stora bilar som drar mycket bensin och därför är det naturligtvis positivt att få i regeringen kör Saab. Ur min synpunkt finns inget egenvärde i att köra en svensk bil om den svenska bilen är sämre än den utländska. Därför är det också olyckligt att så många som en tredjedel av regeringen kör svenska bilar, eftersom de ur miljösynpunkt ofta är sämre. Positivt är förstås att väldigt många faktiskt inte kör bil. Eller saknar bil helt. Men de som har bil borde ha mindre och mer miljövänliga bilar.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Med tanke på att vi snart får en tom fabrikslokal (eller fler) så begriper jag inte att någon svensk bilentreprenör satsar på norska elbilen ”Think!”.

  Den är visserligen skitful, men de har allting klart och ett koncept som tillhör framtiden.

  Allt som behövs är pengar.

 • Apan

  Folk i regeringen har inte bil ? Näe, det är klart, om jag också kunde åka taxi för en kvartsmiljon per år på skattebetalarnas bekostnad så skulle inte jag heller behöva en bil ….. Det bästa man kan göra om man nu skall ha bil är ju att köpa en ny bil. Tidningen Auto & Motor Sport hade en intressant artikel där man jämförde tre bilar från 80-talet med deras modernare syskon. Mycket intressant läsning i alla fall med tanke på att Sverige har en av Europas äldsta bilparker.

 • Linda

  /*Källor behövs till påståenden av den typen*/ #AS

 • Victor

  Jag blev förvånad när jag läste AB:s artikel. Har inte fler av dem bil? Troligtvis ÄGER inte alla inte bil utan det gör deras man (ibland kvinna).

  Apan: Är det verkligen bättre att köpa en ny bränslesnål bil jämfört med en gammal och törstig? I och med produktionen (från råvara till slutprodukt)och transporten till slutkund så släpper man ju ut klimatgaser. Den gamla bilen har ju bara driftsutsläpp medan den nya också har produktions- och transportutsläpp.