Repressiv lagstiftning fungerar inte

Det har länge varit uppenbart för de flesta att den nya fildelningslagstiftningen som exempelvis Ipred knappast kommer att påverka mängden fildelning eller unga människors vanor och uppförande. Det enda som skulle kunna minska den illegala fildelningen är ett stort utbud av tjänster av samma slag som Spotify, Tunerec etc. Det behövs naturligtvis också samma typer av tjänster för film.

När det blir enklare eller lika enkelt att lyssna på strömmande musik från internet som att ladda ner MP3-filer från nätet så kommer den illegala fildelningen att minska. Repressiv lagstiftning kan inte förhindra piratkopiering utan istället innebär den bara inskränkningar i människors liv och deras personliga integritet.

Intressant?
Bloggat: TKJ, Intensifier,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, DN1, 2, NM,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

6 svar på “Repressiv lagstiftning fungerar inte”

  1. Det har ju också länge varit uppenbart att många artister inte alls kan acceptera hejdlös fildelning.

    Du är inte helt ute och cyklar, men att lagstiftarna har varit emot helt oreglerad fildelning har ju också varit en viktig bidragande faktor till att man hittat på lagliga lösningar som faktiskt ger artisterna ersättning för sina verk. Det krävs helt enkel press från två håll för att hitta en bra kompromiss.

Kommentarer är stängda.