Lyckad demonstration i Trollhättan

trolldemo.jpg

Demonstrationen för jobben i Trollhättan var lyckad och samlade mycket folk. Dock inga 3000 som ttela uppger utan snarare ungefär häften av det. Vilket också det är en stor och kraftfull manifestation i en stad av Trollhättans storlek.

I Opels hemstad Rüsselsheim var det dock lite fler demonstranter, hela 15 000 deltog i motsvarande protest där. I Bochum där det ligger en annan Opelfabrik var det lika många. Demonstrationer ägde samtidigt också rum vid andra GM-fabriker i Belgien, Spanien, Storbritannien och Polen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Roligt att partiet blev uppmärksammat i GP!

 • henrik

  lägg ned skiten! vill ingen köpa saab-bilar varför ska då vi betala med våra skattepengar för det ?? det är som med kungahuset….

 • Pingback: Sveriges ekonomi i fritt fall | Svensson()

 • Henke

  De anställda kan ju köpa ut Saab själva och driva det vidare som de vill. LO kan ju också skjuta till en betydande del, men då skulle medlemsantalet säkerligen droppa ner till noll.
  Varför skulle en konkurs av Saab vara så unikt att det måste räddas till varje pris? Det är väl bara sunt att bli av med detta miljöförpestande företag som vägrar bygga mindre motorer (bränslesnålare) och bilar, om de inte skulle gå över till annan typ av produktion. Elbilar vore trevligt, men då måste det nog bli till mer kärnkraft, kol- och oljeberoendet måste bort nu.

 • Strutsman

  Frågan är vad som var så lyckat. Man kan ju knappast påverka huruvida jobben blir kvar eller inte. Och inte lockar man väl till sig mer kunder genom att demonstrera heller? Och det var ju inte heller så att man behövde visa någon att man är orolig, för det har ju alla politiker och företagsledningen redan visat med all önskvärd tydlighet att dom inser.

  Frågan är hur den här ansamlingen människor skulle reagera om man t.ex. föreslog att man tillfälligt drog ner lönerna kraftigt för att kunna pressa ner priset på bilarna något och få fart på försäljningen, eller åtminstone hålla nere kostnaderna. Och det skulle kunna fortplanta sig ner i leverantörsleden också. Det är sådana initiativ som skulle kunna hjälpa Saab en smula. Och det borde vara möjligt, eftersom alla dom här jobben anses vara så viktiga.

  Men det är ju säkert bra för sammanhållningen. På så vis var det väl lyckat.