Stoppa Matchen!

demo7mars.jpg

Snart ska tennismatchen mellan Sverige och Israel spelas i Malmö inför tomma läktare. Det bästa vore förstås om matchen ställdes sin helt. Så kommer inte att bli fallet. Därför ordnas det en jättedemonstration mot matchen. Polisen förbereder i samband med denna en större insats där samma framgångsrika arbetssätt som under ESF i september ska användas. Dvs dialog, diskussion, samtal och en avvaktande hållning.

Något som ledde till att oroligheterna i samband med ESF, som många befarat, uteblev. Det enda som hände var att en bank slogs sönder, dock utan att det uppstod några kravaller. Något som i den aktuella situationen kring Reclaim the Streets-festen (ett arrangemang som inte hade något organisatoriskt samband med ESF) främst berodde på polisens vettiga agerande. I samband med den stora ESF-demonstrationen med 15 000 deltagare uppstod däremot inga problem. Detta beroende på en vettig organisation och bra hållning från arrangörerna ihop med en lugn och avvaktande attityd från polisen. Agerar samtliga inblandade på samma sätt nu när det gäller Israel-Sverigematchen så kommer det att gå bra.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Röda Berget,
Borgarmedia: SDS, SVD, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Grimm

  ”Det enda som hände var att en bank slogs sönder” Är detta att betrakta som ingenting?? På vilket sätt är det okej att någon slår sönder någon annans egendom??
  Ponera att jag, då jag anser din inställning är tvivelaktig, går hem till dig och slår sönder ditt hem, skulle du då tycka att det är sådan man får räkna med??
  Vänsterlogiken är inte särskilt logisk…

 • Anders_S

  Grimm: Var nånstans har jag sagt att det är okej? Ingenstans förstås. Jag tycker att högertyper nån gång borde kunna lära sig att läsa en enkel text. I detta fallet en mycket enkel text.

 • Grimm en stor samling människor, irriterade och frustrerade samlas och en bank förstörs. Ser du verkligen inte att det är rätt ”lugnt” i sammanhanget? Ingenstans i texten tyckte anders eller någon annan att det var rätt, men i det stora sammanhanget så var det rätt lugnt.

  Ponera nu att du åker till Anders på en fest, det finns utrymme för 30 st där inne men ni är 200 personer, tror du inte att saker förstörs och försvinner? Så irriterade som högern är på Anders, så tror jag nog att det blir mer förstörelse än den förtörelse som drabbade banken 😉

 • Andy

  Undrar hur mycket hela kallaset kommer kosta. Så det är där mina skattepengar går. Använd poliserna och rensa upp i malmö istället. STOPPA MATCHEN!!!

 • Mmm, håller med! Ut med snuten till Limhamn och Vellinge och sätt dit nassesvinen och skattefuskarmoderaterna istället!

 • Pingback: Stoppa matchen! « Kim M?ºller()