Gangsterattityder ledde till friande dom

När det gäller mordet på Husbys Romario så gick åklagaren till rätten med ett erkännande av en av de yngre i gänget som knivade Romario. Detta erkännande insåg alla snart att det var falskt. Det stämde inte överens med fysiska bevis och annat. I det läget föll naturligtvis åklagarens åtal ihop. Därför är det inte underligt att det blev en friande dom.

Men den egentliga orsaken är att vi här har en grupp ungdomar som är totalt oförmögna att ta ansvar för det man gjort. Man utser den yngste att ta på sig brottet (denne får ju troligtvis ett kortare straff om han döms) och i övrigt håller man käften. Det är gangsterattityder som dessa unga män uppvisar. Det handlar om attityder som det är föräldrars ansvar att se till attde inte sprids och finns bland allt fler ungdomar. Konsekvensen av den friande domen, själva mordet och ungdomarnas agerande i samband med polisutredningen är att alla är förlorare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Daniel

  Korrekt analys. Med tillägget att de var förlorare redan innan detta inträffade.

 • Svensk lag är för naiv ibland. Killen deltog i attacken, han erkände, han och andra där var inblandade i misshandeln och i attackerna, om de gjorde det med kniven i handen eller ej borde inte spela roll. Är man med i ett gäng och detta gäng tar bort all sms trafik och telefonlistor, ifall detta gäng ljuger om vad som hände osv, då var de delaktiga i mord, om inte mord i dråp, om inte dråp i misshandel. Att frikänna dem helt är helt fel.
  Han erkände och han förtjänar inte att bli släppt fri. Hade han suttit i fängelset en tid, då hade han vaknat upp och insett att han satsade på fel vänner och erkänt allt till slut.
  Deras brott kommer leda till hämndaktioner och det kommer leda till att folk tror de kan komma undan sådana här allvarliga brott..helt fel signaler.

 • Apan

  Håller med i analysen. Finner det också djupt störande att man kan ”vinna” över rättsystemet på teknikaliteter. Man vet att alla var på plats och alla har handlat för minimera skadorna och försöka komma undan. Det endal rimliga är att fälla allihop för mord. Inget snack. Vad skickar detta för signaler till folk annars ? Killarna kommer hamna ännu mera på sned än vad de redan gjort. Sedan kanske ”husbys romario” inte var någon mönstermedborgare men ingen förtjänar att bli knivad till döds och att sedan få sina gärningsmän friade.

 • Strutsman

  Det är tragiskt att man inte i brist på bevis för vem som gjorde exakt vad kan döma alla för minsta gemensamma nämnar-brott. Vilket i det här fallet bör ha varit medhjälp till mord.

  Sedan kommer de här killarna naturligtvis ha svåra liv framför sig. Att inte stå för vad man gjort är knappast en bra start på resten av livet.