Global Intifada finns inte, eller?

Vad jag förstått finns det ingen grupp som heter Global Intifada. Speciellt inte i Södertälje för där finns i princip ingen vänstergrupp alls. Så när Maria Abrahamsson och Paulina Neuding i SVD påstår att vänstergruppen Global Intifada hotat att bränna butiker i Södertälje är det bara dumheter från två okunniga och fördomsfulla skribenter. Sanningen är den att det inte finns någonting som pekar på att en vänstergrupp skulle varit inblandade i bränderna i Södertälje.

Sedan drar de två högervridna korstågstanterna en långsökt parallell till Stoppa Matchen i Malmö. Eftersom arrangörerna för den stora demonstrationen tillåter alla att gå med i demonstrationen så tillåter man de autonoma att gå med. Och de autonoma, speciellt AFA, är ju enligt de två förvirrade kvinnorna i SVD, samma sak som den obefintliga vänstergrupp som begick dåden i Södertälje.

Det kan behövas några förklaringar till de, i sådana här frågor, omåttligt obildade kvinnorna i SVD. Det går inte att utestänga människor från ett demonstrationståg. Hur ska det gå till? Ska vi börja slåss med dem? Vill Neuding och Abrahamsson ha kravaller redan från början? Det kan också nämnas att de autonoma gick med i den stora demonstrationen med 15 000 deltagare under ESF utan att något våldsmat hände.

Sen är det ju förstås lätt att untyttja Dennis Anderssons korkade uttalande i det syfte Abrahamsson och Neuding är intresserade av. Därför att han helt enkelt inte förstått vad som hände på det aktuella mötet. Man avkrävde de autonoma att de skulle skriva under på en icke-våldsplattform som skulle inneburit att de också avsvor sig alla möjligheter att försvara sig mot polisen om polisen angrep dem. Det kan tyckas som om detta inte är en stor risk och det är det inte heller.

Men de autonoma lider av paranoida besvär och tror att polisen ska anfalla dem hela tiden. Det hela hade kunnat göras på ett snyggare sätt och Dennis Andersson borde inte uttala sig till media på det sätt han gjorde. Media lever på att skapa och måla upp motsättningar. Nu lyckades tyvärr Dennis Andersson ge dem underlag till sådant.

Inte bara moraltanterna i SVD är ute och cyklar utan också den till ”expert vänsteextremistisk terrorism” (sic!) utnämnde folkpartipolitikern Anders Bergman som snackar strunt om att en organisation som inte finns ska slå till mot Baltiska Hallen i Malmö. Otroliga dumheter som bara trissar upp stämningen i onödan. Karln är okunnig om vänstern. Måhända hade han inte fel om vilka som kan ha gjort brandattentaten i Södertälje där han menade att det kunde vara högerextremister, gangsters eller vänsterextremister.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Röda Berget,
Borgarmedia: SvD1, DN, AB, SVD2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Folkpartist stödjer beslut om att spela DC utan publik « Röda Berget()

 • Liberal David

  Argumentationen känns helt hopplös eftersom vänstern envisas med att tro att de är felfria istället för att erkänna att den ideologi man tillhör har sina skönhetsfläckar och försöka stävja det. Bara en sådan sak som att inga elakheter om Israel och det judiska folket tycks vara elakt nog för att kalls antisemi… förlåt JUDEHAT eftersom det tydligen är så förbannat viktigt att märka ord för socialister så fort det kommer till ordet; ”antisemitism”. När man som jude i malmö (ja, jag är jude och medlem i Malmö judiska församling)känner större förtroende för Sverigedemokraterna än Antirasisterna, då är någonting som är allvarligt fel och då ska du tänka på att jag tycker att Sverigedemokraterna är ett nästan lika uruselt parti som Vänsterpartiet och V skulle jag hellre skära halsen av mig än att rösta på.

 • Thomas

  Faktum: Det FINNS flygblad med kriminella som i alla fall kaller sej ”global intifada”, korrekt? Om dom sen är 3 pers – eller tretton, det får utredas. I alla fall hoppas jag at polisen snart får tag i dom Mussolini-typerna oavsett vem dom är.

  Faktum 2: Det finns vålds-ligister inom AFA, och det är kun med all rätt at somliga fruktar för deras agerande, också 7-8- marts.

  Hoppas polisen än en gång kan minimera dessa idioters agerande och våldsdåd, och at majoriteten av den ”sansade” vänstern koncentrerar sej om at hålla disciplin gentemot dessa typer, framför bredsior mot vad som kallas ”borgartanter” och andra populistiska, men inte särskilt argumenterande, uttryck.

  /Thomas

 • Den där Bergman är inte bara en komplett idiot, utan också folkpartist, eventuella samband där emellan får man själv dra.

 • paranoida autonoma? jag fattar att det passar som handen i handsken för din agumentation, men det JUST PRECIS DET DU SÄGER INTE KAN HÄNDA har ju faktiskt hänt i en liknande situation i just Malmö. senast på ESF provcerade piketpolisen själva (och utan sina överordnades vetskap) fram ett bråk som ledde till kravaller under gatufesten (vilket du vet, eftersom du såg på när det hände)och under EUs EkoFin-möte 21a april blev det autonoma blocket angripet och massarresterat utan att polisens ens brydde sig om att försöka få det att se ut som resultatet av provokationer. se: http://yelah.net/articles/analys0604

  det handlar inte om paranoia, det handlar om rätten att försvara sig själv utan att brya avtal med sina kamrater, något vi inte hade 21/4 2001 och därför fick TOKMYCKET stryk när vi valde att inte slå tillbaka under den 3 timmar långa misshandelsessionen som följde polisens insats. det kommer inte att hända igen. polisen ska vet att vi själva bestämmer när vi ska slå tillbaka och att vi kommer att göra det om det ligger i våra intressen.

 • ”Det FINNS flygblad med kriminella som i alla fall kaller sej ‚Äúglobal intifada‚Äù, korrekt?”

  ”Global Intifada” var ett täcknamn som vissa använde sig av när de bedrev militant anti-imperialism genom att elda upp div. ambassadbilar. Denna ”Global Intifada” har ingenting att göra med attentaten i Södertälje.

  Attentaten i Södertälje är med största sannolikhet utförda av kriminella som använder namnet ”Global Intifada” för att rikta misstankarna mot ”vänsterextremister”. Att vänsterfolk skulle ligga bakom är ytterst otroligt eftersom det inte finns några politiska motiv, och om det vore extremt omogna vänsterkids på 16 år som flippat ut så skulle dessa knappast klara av att bränna ner flera matvarubutiker. Så jag tror allt att man kan avfärda vänstern (och även högern).

  Jag är så less på hur media behandlar det här. De vill så gärna att det skall vara vänstern som ligger bakom att de skiter i fakta och ivrigt letar efter div. låtsasexperter som kan bekräfta den bild som man redan bestämt sig för. Man gör dessutom helt vilda kopplingar mellan brandattentaten i Södertälje och DC-matchen i Malmö och sprider rykten om att ”Global Intifada” kommer att spränga tennishallen och massa andra dumheter. Det är en ren hetskampanj det handlar om.

  SDU:s ordförande skriver t.o.m på Ungsvensk att SUF ligger bakom brandattentaten i Södertälje. Det var en nyhet för mig! Det ska jag fråga om i morgon på medlemsmötet…

  Vilka jävla dumheter!

 • Thomas

  Alex,

  Skilja nu själva lite på faktum og spekulationer. Det är vad som behövs – till båda sidor.

  Därfor att andra, typ SDU, spekulerar eller i ditt tycke kanske överdriver spekulationerne, bör andra vänsterfolk inte gå i den fälla att ”bagatellisera” såna oerhörda grova brandattentat, som kan kosta liv!

  Upprepar faktum: Några idioter har satt up posters, med namnet ”Global Intifada” och alla vettiga människor måste fördoma dessa flygblads text, och handlinger. Punkt slut. Sen återstår at se vem som är bak.

  Du har som jag inte troligen inte adgang til Polisens register, eller vilka spår man där följer, så stola nu lite gran på, att nårgra bra ”krminalare” snabbt löser det här fallet och får hafsat dom ganstrarna som ligger bak, oavsätt vem dom är. Gangster är dom i alla fall.

 • Anders_S

  Det var ingen kravall vid gatufesten. Det var ingen provokation från polisen utan bara klantigt agerande. Polisen var hela tiden mycket avvaktande och ville gärna släppa fram RTC förbi hörnet där den stannade. Men man (RTS) kunde inte komma överens inbördes utan slogs istället inbördes. Olika personer förhandlade var för sig med polisen utan att ha förankring.

  Jag har pratat med flera av de som slog sönder banken. De vill inte kasta på polisen, så de tog banken istället.

 • Skönt med en som kommentarar händelserna med lite vett i skallen. Go go svensson!

 • Ma

  Angående bränder i Södertälje så tror jag lika bra att det kan vara en ensam galning som gjort detta som några extremister från någon udda rörelse. (Dock inte mindre hemskt och farligt för det.) Likaväl som att det kan vara några ”knäppa” ungdomar som gjort detta. Frågan är väl om polisen inte borde försöka hitta de skyldiga snarast. Jag tror inte att de i dagsläget gör så mycket för det, så det brinner nog någonstans igen…

 • Pingback: Stockholmsvänstern » Bombhögerns blundande inför sin egen våldsromantik!()

 • Pingback: Diskussionen påminner om den efter Göteborg 2001 | Svensson()