Heder åt Telenor

Telenor i Norge vägrar blockera The Pirate Bay (TPB) på uppmaning av Ifpi. Det finns ännu ingenting som gör att TPB:s verksamhet är kriminell. Ingenting som kan ge fog för att TPB ska blockeras så att användare inte kommer åt sajten. Ifpis begäran från Telenor är en begäran av censur och det är naturligtvis upp till Telenor att bestämma hur de vill göra. Förmodligen komemr Ifpi att gå till domstol i Norge och vill det sig ila blir det som i Danmark där domstolen dömde till Ifpis fördel och åtkomst till TPB är spärrat.

I Sverige förekommer avstängning av TPB inte ännu, Men det hela kan bli knepigare om TPB döms i svensk domstol för olaglig verksamhet. I det läget kan det bli svårt för Telenor att säga nej till att spärra TPB. I alla fall om begäran kommer från rättsvårdande instanser. Ifpi är ingen sådan utan representerar musikindustrins särintressen.

Intressant?
Bloggat: ModerataKarameller, Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
  • Martin

    Jag är rätt övertygad om att de kommer frias, kanske inte av tingrätten dock. Men IFPI kommer såklart använda en dom i tingsrätten direkt för att utöka sina maffiametoder. De kommer gå hela kedjan och hävda ”guilt by asociation”.