Det där med kravaller

I en artikel om Salem och polisens övergrepp där hävdar journalisten, Eva Tures, att det under tidigare år varit svåra sammanstötningar mellan högerextremister och vänsterextremister. Det har det faktiskt aldrig varit egentligen. Det som varit vanligast, precis som förra året är polisövergrepp mot vänsterdemonstranter. Något som journalisterna felaktigt brukar kalla för kravaller.

Samtidigt som vi får oss till livs denna felaktiga historieskrivning om Salem uppmärksammas också de så kallade Rosengårdskravallerna igen. Nu för att de frikända ungdomarna ska bli föremål för en ny rättegång i hovrätten då åklagaren har överklagat den friande domen. Annars är Rosengårdskravallerna numera mest kända för polisens mindre lyckade uttalanden.

Media spekulerar också flitigt om eventuellt kommande kravaller i samband med tennismatchen Sverige-Israel i Malmö. Något som det enligt den information jag har tillgång till inte verkar vara nån jättestor risk för (risken är dock inte obefintlig då stämningarna är upphetsade). Men den stora demonstrationen kommer med all säkerhet att avlöpa utan några allvarligare incidenter.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Kildén & Åsman,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Följ min blogg med bloglovin

Advertisements
 • Jimmy Windeskog

  ”I en artikel om Salem och polisens övergrepp där hävdar journalisten, Eva Tures, att det under tidigare år varit svåra sammanstötningar mellan högerextremister och vänsterextremister. Det har det faktiskt aldrig varit egentligen. Det som varit vanligast, precis som förra året är polisövergrepp mot vänsterdemonstranter. Något som journalisterna felaktigt brukar kalla för kravaller.”

  Sant, de är den antidemokrastiska vänstern som är de enda som stått för kravallerna pressen skriver om, själva Salemmarschen har varje år varit fullkomligt lugn.

  Det hedrar ju dig en smula att erkänna detta.

 • Anomie

  Ja gå i rak led är ju något av en specialitet bland nassarna.
  Så vitt jag vet brukar varken maoister eller stalinister åka till salem så vart den odemokratiska vänster kommer in i bilden kan jag för mitt liv inte förstå. Kravaller vet jag inte om jag skulle kalla det heller. Stökigt ja, men ganska långtifrån vad som hände i Grekland under hösten, hungerkravallerna 1917 här i Sverige eller dylika händelser.