Solidaritet med Palestina – Stoppa Matchen!

Israel är det sista koloniala projektet där en i huvudsak europeisk befolkning bosatt sig på andra människors mark med folkfördrivning, ockupation och olika rättigheter som följd. Man har skapat bantustans på samma sätt som gjordes i Sydafrika, kringgärdat dessa med murar och vägar så att befolkningen i dem inte kan röra sig fritt. I Israel gäller religiösa lagar på exempelvis äktenskapsområdet och när det gäller militärtjänst så är den arabiska delen av Israels befolkning undantagen från den för alla andra obligatoriska militärtjänstgöringen. Dessutom genomför man med jämna mellanrum terrorbomningar mot framförallt befolkningen i Gaza. Detta år med massmord som följd.

Kort sagt är Israel en kolonial förtryckande apartheidstat som bör bojkottas. Bojkotten ska riktas mot den israeliska regeringen och inte mot folket. Därför ska diplomatiskt utbyte bojkottas, Israel borde uteslutas ur alla viktigare och större internationella sammanhang inklusive musiktävlingar och högprofilerade idrottsevenemang. Allt utbyte med Israel i militära sammanhang måste avbrytas liksom export till Israel av avancerade tekniska produkter inklusive militärt material. Bistånd till Israel ska inställas och staten Israel bojkottas i diplomatiska samband.

Regeringen i Sverige har varken nationellt eller i EU försökt vidta åtgärder för en bojkott av Israel så då måste vi vanliga människor göra det. Därför demonstrerar vi nu till helgen i Malmö mot tennismatchen Sverige-Israel.

Läs också:
Riskerna ska inte överdrivas.
Varför vi protesterar mot tennismatchen

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Spånbinge,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4, SDS1, 2, AB, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • När 94% av befolkningen är för attackerna mot Gaza, då stödjer folket denna omänskliga politik. Att bojkotten drabbar folket borde väcka upp dem från sitt stöd.
    Irakiska folket fick lida när man hade ett FN och USA styrt embargo mot dess befolkning, som kostade drygt 2 miljoner människor livet. Ändå hade irakierna inget med Saddam att göra utan han var en USA skapelse. Man behöver inte drabba folket på samma sätt, men bryt avtalen med EU. Försvåra resandet för israeler osv. Folket måste inse att ockupation inte är acceptabelt. Man måste också inse att stöd åt dessa fascistiska partier inte är acceptabelt, såsom man hävdade att attackerna mot Gaza var palestiniernas fel, för de hade valt fel regering…

  • Anders_S

    94% av befolkningen Israel stödde inte bombningarna mot Gaza. Det är möjligtvis 94% av den judiska befolkningen i Israel som gjorde det. Den arabiska/palestinska delen av befolkningen är större än 6% och de stödde inte bombningarna.

  • Pingback: Stoppa Tennisspektaklet! | Jinges web och fotoblogg()

  • Mitt fel för att jag skriver så tidigt på morgonen 😛 Du har rätt 🙂