Första konkursen i bilindustrin

I alla fall den första större konkursen inom den svenska bilindustrin i den nuvarande kapitalistiska krisen. Det är Plastal, ägt av spekulationsbolaget Nordic Capital som nu ansöker om konkurs. Vi lär få se fler liknande saker i en bransch där direktörerna gärna sänker arbetarnas löner men vägrar sänka sina egna jättelöner eller minska på sina egna förmåner.

De rika, de priviligierade vill nämligen inte själva betala för den kris som deras företag skapat. Som den kapitalism de försvarar skapat. En kris de förvärrat genom sin spekulation med hjälp av bolag som Nordic Capital.

Intressant?
Borgarmedia: SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Första konkursen i bilindustrin”

  1. Om nu arbetarna ska slippa kapitalismens kris så borde de i konsekvensens namn även få slippa det välstånd som kapitalismen skapat.

  2. Ja, vi slipper gärna kapitalismen som helhet. Välståndet gäller ju bara en ytterst liten deƒ? av världens arbetarklass så det är inte så mycket värt i realiteten.

Kommentarer inaktiverade.