Malmö kommun beväpnar eventuella bråkmakare

Här har vi en tennismatch mellan Sverige och Israel som mängder med människor ororar sig över. Polisen oroar sig över huruvida det ska var lugnt eller inte. Demonstranter oroar sig över om polisen ska låta dem demonstrera i fred eller inte. Malmöbor, uppjagade av media, oroar sig.

Media vill ju gärna ha motsättningar så man skriver på sätt som får politiker, poliser och vanligt folk att oroa sig alltmer. Motsättningar är ju till stor del medias livsluft, så man brukar skapa sådana även där de inte finns. Och i fallet med tennismatchen överdriver man farorna för oroligheter.

Men Malmös gatukontor låter sig inte oroas. De har precis inför tennismatchen lagt upp fina högar med gatstenar precis utanför spelarenan Baltiska Hallen. Kinesiska gatstenar ser det ut som. Lite enhetligare i färgen och lite lättare än svenska (kanske är de lite grann mindre). Det är förstås olämpligt att gatstenarna ligger där och faktiskt helt obegripligt att gatukontoret lagt dem där.

Eller är det så att Gatukontoret haft en baktanke med att lägga dit dem? Gatukontoeret kanske vill se till att argsinta demonstranter ställer till bråk? Eller vill de att argsinta och frustrerade demonstranter rent fysiskt ska stoppa matchen? Jag tror väl inte riktigt det, utan det är nog främst obetänksamt agerande som gjort att högarna med gatsten ligger där de ligger.

Smatidigt vill jag understryka att man inte ska överdriva risken för våld och problem. Den är inte så stor som media verkar vilja göra gällande.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Gerd P

    Fast det låter kul när SVT går ut på nyheterna med
    ”Det kan bli POLISEN som stoppar matchen!”