Outlaws MC – äldst av de tre stora

Del 4 av 25 i serien Internationella mc-gäng

Outlaws MC, eller som det formellt heter sen 1965, American Outlaws Association (AOA) är den tredje största internationella 1%-klubborganisationen i världen. Samtidigt är det också den äldsta av de tre stora (förutom Outlaws MC är det Bandidos MC och Hells Angels MC) för klubben grundades redan 1935 i McCook utanför Chicago, USA.

Totalt har man fullvärdiga medlemsorganisationer i 17 länder och omkring 2 000 fullvärdiga medlemmar. 1977 bildades den första medlemsklubben utanför USA, i Canada. 1993 bildades den första europeiska organisationen, i Frankrike och 1999 gick den belgiska klubben Outlaws MC med i den internationella organisationen. Den belgiska klubben startade ursprungligen redan 1974. Även klubbarna i England och Wales existerade under namnet Outlaws MC innan de gick med i den internationella organisationen.

Outlaws MC finns förutom i de nämnda länderna i Tyskland, Sverige, Norge, Australien, Irland, Italien, Polen, Spanien, Filippinerna, Japan, Thailand och Ryssland. Deras supporterklubbar finns i en rad länder, Black Pistons MC (finns i USA, Canada, Australien, England/Wales, Tyskland, Polen, och Vitryssland), Iron Coffins MC (USA, Tyskland), Wolf Pack MC (USA,det finns fler olika klubbar med samma namn som inte har med varann att göra), Keltics MC (USA), New Attitudes MC (USA), Rough Creed MC (England) och Zinc Alloy MC (Sydafrika).

Kontakter med en annan internationell 1%-klubb, Mongols MC, finns också liksom en del kontakter med mer oberoende klubbar som US-amerikanska Jokers MC, tyska Axemen MC och Pudsey Cobras MC i England.

Vid första försöket att etablera sig i Sverige använde man sig bland annat av namnet Rough Creed MC och kriminella nätverk som Loyalty BFL och Black & White Crew. Man sattes emellertid under hård press från Hells Angels och deras alierade, bland annat genomfördes ett bombdåd mot klubben i Åtvidaberg. Dådet utfördes av Top Side MC i Norrköping, numera en hangaroundklubb till Hells Angels. Trycket från HA ledde till att man drog sig ur Sverige, men man har nu återkommit. Flertalet avdelningar av Loyalty BFL gick vid nedläggningen i Sverige till Bandidos och X-team istället. Även i andra länder har Outlaws MC varit inblandade i olika våldsdåd.

Nu är det dock så att saker och ting i denna värld av mc-gäng förändras väldigt fort och ständigt så en del av informationen ovan är säkerligen gammal redan när jag skriver den då jag utgått från olika hemsidors information inklusive länkningar och det kan ju vara så att uppgifterna inte uppdaterats på länge. Inte heller har jag någon kunskap i hur omfattande kontakterna mellan olika gäng är eller vilken karaktär dessa har förutom i de fall jag angivit att det är supportklubbar.

Läs mer: HD1, 2, Svensk maffia, DN1, GT, Corren1, SR, Union Leader, NW Georgia, Chicago Tribune, HD3, AB, Corren2, NT1, NT2, DN2, Guardian,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Technorati: , , , , , , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

outlawworldbanner.gif

Series Navigation<< Bandidos MC – utmanarna till Hells AngelsGremium MC – nummer fyra bland 1%-klubbarna >>
Advertisements