Det är klart det varit lugnt

För det är huvudsakligen i olika ledarskribenters förvirrade hjärnor som det med självklarhet ska utbryta kravaller när vänstern demonstrerar. Att det i verkligheten är sällsynt med våld och bråk när vänstern demonstrerar tycks ha gått dem totalt förbi och ännu mer förvirrat blir det när de utser den autonoma rörelsen till Kommunistiska Partiets (KP) (den ledande organisationen i nätverket som ordnar Stoppa Matchen-demon) väpnade gren.

Herregud, KP vill inte ta i de autonoma med tång. AFA och andra organisationer i den autonoma miljön vill å andra sidan endast mycket motvilligt prata med KP. De är knappast två grenar på samma träd. Snarare handlar det om två politiska miljöer som bägge betraktar sig som vänster, men i övrigt har de väldigt lite med varandra att göra.

Så vi ska nog lämna ledarskribenters feberyrsel och fantasier åt sitt öde och konstatera att borgerliga tyckare har dålig koll på vänstern och dålig koll på verkligheten. Deras analyser är totalt värdelösa och helt utan vettigt innehåll. Såna som ledarskribenten i SVD och Anders Bergman begriper helt enkelt inte omvärlden och skriver därefter.

Så låt oss i morgon gå ut och vara många i demonstrationen. Låt det bli en mäktig protest mot Israels ockupation och förtryck.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Röda Berget, Progressiva USA,
Borgarmedia: SVD, SDS, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Johan L

    Smutskastningen av vänstern fick sig en rejäl törn igår..

  • Pingback: Dagen då Bajskim hamnade mitt i rikspolitiken « 1915()

  • Mikael Wallgren

    Underbart, vilken kompetens hos tidningarna! KP är vettiga, anarkister är det inte. Odiciplinerade gangsters i största allmänhet. Trottarna brukar fungera som deras försvarsadvokater. Ska bli kul att se om det blir likadant denna gång.

    KP borde skapa en paramilitär organisation som håller reda på alla demonstrationer. Då tror jag helt plötsligt att anarkisterna skulle springa till polisen för att få skydd…

  • Pingback: Fiasko av Malmös röda brigader « MANODEMOKRATI()