Blue Angels MC – Skottlands MC-stolthet

Del 8 av 25 i serien Internationella mc-gäng

Blue Angels MC är Europas äldsta 1%-klubb. Den bildades redan 1963 i Glasgow. När Hells Angels försökte etablera sig i Skottland på 1970-talet bekämpade man de US-amerikanska änglarna mycket hårt och besegrade dem. Skottland har fortfarande inte någon Hells Angels-klubb och är ett av få europeiska länder utan dem.

Bikerscenen i Skottland och norra England domineras istället av Blue Angels MC och Satans Slaves MC. Klubben finns alltså också i England, Belgien, Australien, USA och Canada och är därmed den femte största internationella enprocentklubben i världen om man ser till antalet länder man finns i. Medlemsmässigt är man dock förmodligen mindre än de tre stora samt Chosen Few MC, Gremium MC, Born to be Wild MC eller Satans Slaves MC.

Man har också officiella supporterklubbar, Pudsey Cobras MC och Ringwraith MCC i England samt Blue Skulls MC i Belgien. Andra klubbar man har kontakter med är bland annat Beserkers MCC, Bridge Rats MCC, Sewer Rats, PyeRatz MC, Accrington MCC, Whitworth Warriors MCC, Moddey Dhoo MCC och East Leeds Lions MCC. De senare klubbarna är i allmänhet inte 1%-klubbar.

Att Blue Angels medlemmar och klubben är inblandade i kriminella aktiviteter tycker jag inte det kan råda någon tvekan om. Det framgår till och med av deras egen historik.

Nu är det dock också så att saker och ting i denna värld av mc-gäng förändras väldigt fort och ständigt så en del av informationen ovan är säkerligen gammal redan när jag skriver den då jag utgått från olika hemsidors information inklusive länkningar och det kan ju vara så att uppgifterna inte uppdaterats på länge. Inte heller har jag någon kunskap i hur omfattande kontakterna mellan olika gäng är eller vilken karaktär dessa har förutom i de fall jag angivit att det är supportklubbar.

Läs mer: Outlaw Biker,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Technorati: , , , , , , ,

Powered by ScribeFire.

blue2.png

Series Navigation<< Satans Slaves MC – störst i EnglandMongols MC – ett av de stora mc-gängen i USA >>
Advertisements